mercedes eqe suv aliat

Noul model Eqe SUV de la Mercedes

Cu un aspect neted si rotunjit, SUV-ul electric Mercedes-Benz EQE din 2023 nu arata ca alte crossover-uri moderne, dintre care majoritatea se incarca cu elemente de design robuste. In schimb, SUV-ul EQE se sprijina pe aerodinamica pentru a-si maximiza autonomia de rulare, care este de asteptat sa ajunga la aproximativ 300 de mile per incarcare. SUV-ul EQE350 vine cu un grup motopropulsor electric de 288 CP, in timp ce EQE500 este mai orientat spre performanta, cu 536 cai putere. SUV-ul EQE se va alatura unui val de noi SUV-uri electrice cand va ajunge pe piata la inceputul anului 2023; rivalii includ fete proaspete, cum ar fi Cadillac Lyriq si Polestar 3 , precum si binecunoscutul Model Y al lui Tesla. SUV-urile EQE vor incerca sa uimeasca cu caracteristicile tehnologice, inclusiv un tablou de bord plin de ecrane digitale si optiuni precum directia pe rotile din spate si autentificarea biometrica a soferului. Mercedes EQE SUV este cu siguranta o optiune pentru toti cei care vor autonomie mare.

Ce este nou pentru 2023?

Mercedes-Benz isi completeaza gama cu vehicule electrice marca EQ, iar SUV-ul EQE este cel mai recent. Isi impartaseste platforma, elementele de stil si caracteristicile interioare cu sedanul EQE, dar vine cu o pozitie inalta pe care o prefera atat de multi soferi. Un exemplu interesant de masina noua este Mercedes EQS 580.

Am ramane cu EQE350+ de la nivel de baza, deoarece se asteapta sa fie cel cu cea mai lunga autonomie de rulare – iar mai multi kilometri inseamna mai putina anxietate. Performanta sa ar trebui sa fie similara cu cea a EQE350 4Matic cu tractiune integrala, deoarece ambele produc aceeasi putere. Mercedes echipeaza toate modelele cu o lista generoasa de echipamente standard; chiar si acest model de baza vine cu o trapa panoramica, roti de 19 inchi, iluminare ambientala interioara, un sistem stereo Burmester cu reglaj Dolby Atmos si o serie de functii de asistenta pentru sofer.

Motor EV, putere si performanta

EQE350+ entry-level vine cu un singur motor de 288 de cai putere care antreneaza puntea spate; tractiunea integrala EQE350 4Matic adauga un al doilea motor pentru a oferi tractiune pentru puntea fata, dar puterea totala este inca de 288. Ca rezultat, se spune ca ambele variante ofera performante similare, cu tractiunea spate atingand 60 mph in a revendicat 6,3 secunde si tractiunea integrala ajunge acolo in 6,2. Trecerea la EQE500 creste puterea combinata a celor doua motoare electrice, pana la 536 de ponei. Este suficient pentru a propulsa SUV-ul EQE500 la 60 mph in 4,6 secunde, potrivit Mercedes-Benz. O suspensie pneumatica reglabila este optionala si poate ridica SUV-ul EQE cu un inch pentru o garda la sol mai mare; este disponibil si un sistem de directie pe puntea din spate si poate balansa rotile din spate pana la zece grade in orice directie pentru a ajuta manevrabilitatea.

SUV-ul EQE vine cu un acumulator de 90,6 kWh, care ar trebui sa ofere o autonomie de aproximativ 300 de mile in cel mai eficient model EQE350+ cu tractiune spate. Cand este conectat la o statie de incarcare rapida DC, Mercedes-Benz spune ca bateria poate fi incarcata de la 10 la 80% in aproximativ 32 de minute.