albirea dintilor

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dintilor

Exista o multime de lucruri pentru a va ingriji dintii si este mai mult decat doar periajul (ceea ce ar trebui sa faceti de cel putin doua ori pe zi) sau folosirea atei dentare. Curatarile dentare regulate sunt, de asemenea, importante si, desi albirea dintilor poate sa nu fie o necesitate, este ceva care te poate face sa te indragostesti de zambetul tau. Pentru ca daca dintii tai sunt decolorati, s-ar putea sa nu vrei sa-i arati atat de mult.

Produsele de albire la domiciliu sunt destul de populare si din motive intemeiate. Sunt o alternativa mai ieftina pentru albirea profesionala a dintilor, dar totusi isi fac treaba. Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea unei solutii pe termen lung pentru albirea dintilor si sunteti dispus sa cheltuiti niste bani, procedurile profesionale de albire sunt extrem de eficiente. Albirea dintilor este un proces care te va ajuta sa arati tot timpul bine.

  1. Procesul de albire indeparteaza petele de suprafata

Unul dintre cele mai importante lucruri de stiut despre albirea dintilor este ceea ce se intampla de fapt in timpul procedurii. O solutie de peroxid este folosita pe dinti pentru a indeparta petele de suprafata. In functie de medicul dentist, peroxidul poate fi activat cu un laser sau cu o lumina.

Aceasta solutie iti va albi dintii, dar rezultatele pot varia in functie de cum arata dintii tai cand incepeti. „​​Pacientii cu dinti care au o nuanta cenusie, colorare cu tetraciclina, fluoroza sau alte afectiuni dentare ar putea sa nu vada rezultatele dramatice asteptate cu procedurile de albire in cabinet.  La cabinet stomatologic Sfantu Gheorghe vei reusi cu siguranta sa obtii toate serviciile.

  1. Dintii curati se vor albi mai bine

Daca va ganditi la un tratament profesional de albire, programati-l dupa ce va curatati dintii, deoarece albirea se va aplica mai bine. Cel mai bun pariu este intr-o saptamana sau doua de la curatare. Albirea nu functioneaza eficient prin placa si tartru, iar a avea gingii sanatoase este ideal.

De asemenea, va puteti pregati pentru albire, asigurandu-va ca dintii sunt pregatiti pentru sensibilitatea pe care o puteti experimenta dupa fapt. Inainte de o sedinta de albire profesionala, se recomanda ca pacientii sa foloseasca o pasta de dinti cu fluor pentru a evita orice sensibilitate dentara post-albire asociata adesea cu aceasta procedura.

Dar daca in prezent aveti probleme dentare, nu va albiti dintii, deoarece poate exacerba unele dintre aceste preocupari. De asemenea, se recomanda ca orice procedura de albire in cabinet sa fie amanata dupa plasarea implantului, operatiile pe gingii sau daca pacientul este supus unui tratament ortodontic. Procedurile de albire nu trebuie efectuate niciodata la pacientii cu boala parodontala activa, deoarece pot duce la o inflamatie suplimentara si la exacerbarea starii dentare.

  1. Restaurarile si obturatiile nu se vor albi

Daca aveti obturatii sau implanturi dentare, procesul tipic de albire nu va functiona pe ele. Inainte de albire, trebuie sa stabiliti daca exista restaurari care ar putea trebui inlocuite dupa albire. Acesta este, de asemenea, ceva de retinut atunci cand vine vorba de cost, deoarece este posibil sa trebuiasca sa luati in considerare o cheltuiala suplimentara pentru aceste inlocuiri.