Cum functioneaza tratamentul balnear?

Statiunea Baile Heculane este renumita pentru baile sale termale cu sulf, iar la cazare Hotel Oltul Caciulata vei putea sa te bucuri de cele mai bune astfel de tratamente. Apa izvoarelor minerale are proprietati curative datorita continutului bogat in hidrogen sulfurat. Hidrogenul sulfurat este unicul compus al sulfului, care se absoarbe in organism prin piele, prin plamani sau pe cale digestiva. Ulterior, va fi eliminat prin piele, prin rinichi si prin intestin/

Apa sulfuriasa are pH optim pentru piele, dar si pentru a trata afectiunile reumatice si degenerative, afectiunile osteoarticulare, neurologice, post-traumatice, dar si alte afectiuni asociate.

Cum functioneaza de fapt tratamentul balnear

In timpul bailor in apa sulfuroasa, organismul uman va absorbi o cantitate mare de minerale. Temperatura ridicata a apei utilizata in tratamente balneare deschide porii si mineralele sunt absorbite astfel prin piele. Aburii au efect antiinflamator si antispetic, avand rolul de desensibilizant asupra cailor aeriene superioare si traheo-bronsice. De asemenea, ajuta bolnavii de BPOC, astm bronsic si rinite alergice. Concentratia considerabila de sulf din aceste bai este o reteta a succesului pentru a se obtine o piele frumoasa. In plus, are rolul de a preveni ridurile si de a vindeca acneea. De asemenea, tratamentul balnear cu apa sulfuroasa creste circulatia cutanata periferica.

Circulatia imbunatatita ajuta si la eliminarea toxinelor – baile sulfuroase au rolul de a detoxifica ficatul si de a oxigena organele din corp. in plus, cu o foarte buna circulatie sanguina, pielea este capabila sa lupte contra bacteriilor si contra infectiilor cu care ar putea sa intre in contact – acesta fiind un aspect extrem de important, mai ales in perioade cum ar fi pandemia. Cura cu apa sulfuroasa are rolul de a ameliora afectiunile aparatului locomotor. Apele termosulfuroase combat durerea, inflamatiile si rigiditatea musculara ajutand de asemenea si la recuperarea mobilitatii articulare apa fierbinte este relaxanta, usor sedativa si ajuta aparatul locomotr. Apele termosulfuroae combat durerea, inflamatiile si rigiditatea musculara, ajutand de asemenea si la o mai buna mobilitate articulara. Apa fierbinte are efectul de a relaxa, este usor sedativa si cu ajutorul ei vei elimina tensiunea. La nivelul articulatiilor, aceasta apa are roluld e a induce vasolidlatatie, scazand ischemiile.

Se mentioneaza si efectul antiinflamator si antialergic al apelor sulfuroase care este util pentru a trata bolile ginecologice. Infectiile cervicale, aneitele si insuficienta ovariana pot fi tratate tot cu ajutorul apelor sulfuroase. In cazul afectiunilor neurologice perifcerie, tratamentul balnear este recomandat pentru pareze usoare, recente afectiuni ale articulatiilor, eliminarea tulburarilor trofice si vegetaitve, combaterea secheellor dureroase si educarea functiilor de coordonare a mainilor.

Adaugand la toate acestea si faptul ca in momentul in care apelezi la astfel de tratamente vei putea sa te cazezi in locatii moderne, de lux chiar, vei obtine combinatia perfecta intre tratament si concediu relaxant, astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate posibile. Iti recomandam sa rezervi din timp pentru ca hotelurile din zonele balneare au tendinta de a se umple foarte repede mai ales in plin sezon, atunci cand toti isi iau concedii si profita de timpul liber.