Mic ghid despre cum alegi cel mai bun suport auto pentru telefon

Să conduci și să vorbești în același timp la telefonul mobil nu reprezintă doar o încălcare a legii, ci și una dintre cauzele care duc la producerea unor incidente în trafic, unele dintre ele cu urmări grave. Cel mai bine ar fi să tragi pe dreapta și să răspunzi la telefon, sau pur și simplu să ignori apelul. Da, știm că așa ar trebuie, dar hai să fim sinceri, uneori este chiar imposibil să procedezi în acest fel, din varii motive. Prin urmare, chiar ai nevoie de un suport auto pentru telefonul mobil. Și, în rândurile următoare am grupat câteva informații menite să îți facă alegerea mai ușoară.

Ține cont de dimensiunea telefonului mobil

Știi toate acele bancuri cu ”mărimea contează”? În cazul de față nu avem de a face cu niciun fel de glumă, pentru că suportul tău auto pentru telefonul mobil trebuie să se potrivească perfect cu mărimea acestuia. Din fericire, pe tozmobile.ro găsești o gamă variată de astfel de produse, încât este pur și simplu imposibil să nu îl afli și pe cel care să fie pe dimensiunea dispozitivului tău mobil. Și da, chiar este indicat să iei unul care să se potrivească, pentru că ai nevoie ca telefonul tău mobil să fie protejat pe toată durata drumului. În caz de o frână mai bruscă, un drum cu denivelări sau evitarea unei gropi un asphalt, manevrele tale pot face ca telefonul mobil să cadă și să se spargă dacă suportul nu este unul potrivit.

De asemenea, poți opta oricând pentru suporturile auto universale pentru telefon. Dimensiunile acestora sunt adaptabile, așa că le vei putea ajusta astfel încât să se potrivească bine cu cele ale smartphone-ului tău.

Orientarea telefonului

Un bun suport auto pentru telefon îți permite să te ”joci” puțin cu orientarea acestuia, astfel încât să îl așezi în poziția dorită, portret sau landscape. Și crede-ne, chiar ai nevoie de ambele variante.

Tipuri de sisteme de prindere a suportului auto pentru telefon

Există două tipuri de sisteme de prindere a suportului auto pentru telefon, cele cu ventuză și cele pe gura de aerisire a mașinii. Avantajul primului dintre ele că se prinde ușor fie pe bord, fie pe geam, cu condiția să fie foarte curate. În caz contrar, aderența nu va mai fi atât de bună, dar rezolvi ușor acest neajuns. În schimb, în cazul sistemului de prindere pe gura de aerisire, avem de a face cu mai multe elemente favorabile. Telefonul are o ventilare bună și se evită supraîncălzirea, nu riști ca suportul să se desprindă, iar pentru a alege un model bun, optează pentru cel cu piciorușe ajustabile.

Materialul din care este confecționat suportul auto

Țara noastră nu stă chiar bine în ceea ce privește traficul, dar și starea drumurilor. Am făcut această precizare pentru a înțelege că este nevoie ca achiziția ta să țină cont și de materialul din care este confecționat suportul auto. Evident, cu cât materialul este mai bun, cu atât vei plăti mai mult, dar și avantajele sunt net superioare.

Aluminiu, și nu plastic

La prima vedere, ai putea crede că plasticul este un material ideal. Destul de rezistent, dar mai ales ieftin. Nu este cazul să optezi însă pentru el atunci când vine vorba despre suportul auto pentru telefon, ci îndreaptă-ți atenția către cele din metal, mai exact aluminiu. Gândește-te că va fi nevoie să umbli destul de des la el, așa că ai nevoie de unul care nici nu se supraîncălzește, și nici nu are un risc ridicat de a se rupe.

Cel mai bun suport auto pentru telefon este unul fabricat dintr-un Cât privește marginile sau brațele acestuia, materialul preferat pentru ele este siliconul, pentru că previi zgârierea ecranului sau a carcasei telefonului.

Funcțiile unui suport auto bun pentru telefonul tău

Există mai multe funcții, dar și accesorii, pe care ar trebui ca suportul tău auto să le îndeplinească, pentru a avea certitudinea că ai ales ceva de bună calitate. Ți le prezentăm și noi, pe scurt.

Cap pivotant

Nu toate suporturile auto au parte de această caracteristică, una care după părerea noastră este esențială. În acest fel poți să întorci telefonul în poziții diferite, astfel încât să vezi cât mai bine informațiile de pe ecranul smartphone-ului tău.

Încărcător

De ce să nu profiți de faptul că telefonul se află așezat în suport și să îl și încarci în același timp? Dacă nu ți se pare prea important, îți amintim faptul că dacă vei folosi telefonul cu aplicația GPS, aceasta îți va consuma enorm bateria, așa că da, chiar ai nevoie de o astfel de funcție.

Nu uita de garanție

Atunci când intenționezi să cumperi un suport auto pentru telefon, interesează-te și de garanția oferită pentru el. Ar trebui, dacă totul este în perfectă regulă, să ai parte de o garanție de minim doi ani. În acest fel, vei putea să îl înlocuiești sau să îl repair gratis, în cazul în care apar probleme.

Specialiștii sunt de părere că achiziția acestuia ar trebui să se facă online, deoarece aici ofertele sunt mult mai variate și numeroase, ceea ce înseamnă că vei găsi rapid un model care să îți răspundă celor mai multe dintre cerințe. Totodată, poți verifica mult mai rapid recenziile produsului, părerile altor utilizatori despre acesta. În orice caz, optează întotdeauna pentru o firmă profesionistă care vinde astfel de produse, pentru că vei găsi nu doar unul care să răspundă cel mai bine raportului preț – calitate, dar și multe alte facilități.