DentoCare

Materiale de ultimă oră pentru coroane dentare

Un zâmbet frumos este o expresie a sănătății, fericirii și prosperității. Pentru unii oameni, acest lucru este firesc, iar pentru alții este rezultatul conștientizării, al unei atitudini responsabile față de sănătatea dentară personală și a muncii dentare perfecte.

În cazul dinților grav deteriorați și rupți, restabilirea funcției estetice și masticatorii se realizează cu o coroană dentară. Cel mai adesea, acestea sunt coroane dentare metaloceramice, deoarece se caracterizează printr-un raport optim între preț și estetică. Problema la acestea este baza metalică care poate da o nuanță cenușie.

În părțile anterioare ale dentiției, estetica este extrem de importantă. De aceea, pentru a evita nuanța cenușie, au fost dezvoltate coroane dentare ceramice. Coroanele dentare integral ceramice sunt simple și au o estetică superioară. Coroana dentară din ceramică este foarte frumoasă și are un aspect mult mai natural. Aceasta reproduce perfect culoarea și transluciditatea dinților naturali. Capacul metalic al coroanelor meloceramice oprește lumina și o reflectă diferit, ceea ce oferă diferențe de vedere, spre deosebire de coroanele integral ceramice.

Coroane dentare din zirconiu

Până de curând, singura coroană dentară era cea metaloceramică și singura opțiune de a restabili dinții rupți, deteriorați și puternic pătați. Aceasta era singura modalitate de a îmbunătăți estetica zâmbetului. Este o opțiune pentru cei care nu dispun de un buget elaborat pentru restabilirea dinților pierduți sau deteriorați. Totuși, nu sunt potrivite pentru pacienții care dezvoltă alergii la metal. Din fericire, progresele în stomatologie au condus la dezvoltarea unei alternative la coroanele metaloceramice, și anume, coroane și structuri din zirconiu. Acestea sunt în esență foarte asemănătoare cu coroanele metaloceramice, dar sunt realizate din zirconiu – un material natural, silicat, care este cel mai bun material modern utilizat în stomatologie. Există mai multe diferențe semnificative între structurile de cermet și zirconiu și una dintre ele este faptul că, coroanele dentare din zirconiu sunt mult mai puternice decât cele metaloceramice.

Mult mai durabil decât alte materiale

Ca material, zirconiul este de două ori mai durabil decât ceramica armată cu metal și de aproximativ 5 ori mai durabil decât ceramica pură. Nu întâmplător, înainte de a intra în stomatologie, zirconiul a fost utilizat pe scară largă în industria militară și în construcția de aeronave. Cu o întreținere adecvată, structurile de zirconiu pot rămâne în gură pe viață. În cazul cermetelor, datorită faptului că lipirea dintre metal și ceramică este chimică, se întâmplă adesea ca acoperirea ceramică să se rupă și singura soluție este înlocuirea coroanei cu una nouă. În plus, față de rezistența imbatabilă, coroanele din zirconiu au o rezistență ridicată la abraziune și nu se deteriorează. Acest lucru le face o soluție bună pentru persoanele care suferă de bruxism. La cermete, transmitanța luminii este sever limitată de substratul metalic și, din acest motiv, coroanele metalo-ceramice arată de obicei artificial și diferite de dinții naturali. În plus, datorită scheletului metalic, aceste coroane au adesea o nuanță cenușie. În schimb, zirconiul dentar este caracterizat de indicatori excelenți de transmitere a luminii, ceea ce duce la o estetică și compatibilitate perfectă între coroanele de zirconiu și dinții naturali.