De ce simbolul Arborele Vieții este un cadou ideal de sărbători | ilisio.ro

Copacul vieții este un simbol al stabilității și puterii datorită miezului său robust și rețelei adânci, în cascada de rădăcini. Este în general recunoscut ca o sursă de viață, iar importanța sa diversă poate fi urmărită în multe mitologii și civilizații. Tema arborelui vieții a fost folosită pentru a arăta ordinea, procesul și metoda de creație în Egiptul antic. Este o legătură simbolică cu divinitatea în creștinism. Când vine vorba de bijuterii, cum ar fi o pereche de cercei lungi, poveștile, nu pietrele, sunt adesea îngropate. Cel mai ideal colț al naturii se găsește la baza unui copac, unde te simți împământat, liniștit și concentrat, așa cum a fost pentru Buddha.

Familia, fertilitatea și moștenirea sunt trei dintre cele mai populare, mai ales în ultimii ani. Probabil ați auzit de arbori genealogic, care sunt folosiți pentru a-ți urmări strămoșii. Acesta este o reamintire excelentă a moștenirii tale genetice.

De unde provine simbolul Copacul Vieții?

Emblemă Copacului Vieții nu are un părinte fondator definitiv. De la mitologia nordică la mitologia egipteană, de la Orientul Mijlociu la Mezoamerica și de la budism la creștinism. Este o emblemă foarte apreciată la nivel mondial, care înseamnă lucruri diverse pentru diferite civilizații, mai ales când optezi pentru bijuterii Coapcul Vieții. În Egiptul Antic, Arborele Vieții a fost un simbol al abundenței. Ramurile indică noi modalități de a obține bani și măreție. De asemenea, denotă moartea, deoarece copacul este nucleul central al universului, cu rădăcini care se extind până în lumea interlopă și ramurile ajungând până la cer. Druizii celtici au avut credințe similare. Arborele trebuia să reprezinte legătura dintre cer și pământ. Copacii erau venerați și văzuți ca portaluri către alte planete, cu rădăcini și ramuri simbolizând călătoriile.

 În mitologia nordică vikingii credeau în Yggdrasil, un copac legendar masiv. Rădăcinile acestui copac trec, de asemenea, în alte regate, în timp ce ramurile lui se înalță spre cer. Trunchiul înfățișează miezul lumii și se ridică din cosmosul spiritual nordic. În cultura Maya credeau într-un copac al lumii care lega pământul de răi și lumea interlopă, similar poveștilor nordice. O cruce apare pe arborele Maya, simbolizând începutul întregii creații și izvorul lumii în continuă expansiune.

Arborele vieții este o temă care apare în Coran. Sunt menționați diverși copaci semnificativi, dar Grădina Edenului este cea mai cunoscută. Pomul singuratic din Grădina Edenului a fost Pomul Nemuririi, iar Adam și Eva nu l-au ascultat pe Allah și au căzut în ispită.

Taoism: Taoistii chinezi cred că Arborele Vieții reprezintă nemurirea. Un piersic mistic care dă fructe o dată la 3.000 de ani este menționat în mitologia taoistă. Oricine mănâncă această piersică va trăi pentru totdeauna. La baza copacului este un dragon, iar în vârf este un Phoenix.

Budism: Arborele vieții semnifică cunoașterea și iluminarea în budism. Arborele Bodhi, unde Buddha a atins iluminarea, a devenit de atunci o emblemă spirituală legată de o vastă înțelepciune. De asemenea, simbolizează viața și cel mai bun mod de a o trăi.