Cum să-ți faci manichiura să arate profesionistă: trucuri de la experți

Dacă îți plac unghiile frumoase și îți dorești să arate întotdeauna bine îngrijite, atunci ai nevoie de niște trucuri care te vor ajuta să obții o manichiură de calitate și profesionistă. Aici vei găsi cele mai bune sfaturi de la experți pentru a-ți face manichiura să arate la fel ca și cum ai fi fost la salonul de înfrumusețare. Articl realizat de catre aspirator-unghii.ro aspiratoare pentru unghii profesionale.

Ce ai nevoie

Înainte de a începe să îți faci manichiura, este important să te asiguri că ai tot ce îți trebuie. Nu ai nevoie de multe lucruri, dar este important să ai cele esențiale pentru a obține o manichiură frumoasă și profesională. Iată ce trebuie să ai la îndemână:

 • Îndepărtător de lac de unghii
 • Unghiere
 • Fișe abrazive de unghii
 • Bază de unghii
 • Ojă
 • Lac de protecție
 • Ulei de cuticule
 • Betisoare de urechi
 • Bicarbonat de sodiu

Pași pentru o manichiură perfectă

Pasul 1: Îndepărtează lacul de unghii

Primul pas este să îndepărtezi lacul de unghii vechi. Folosește un îndepărtător de lac de unghii și un betisor de urechi pentru a curăța bine unghiile.

Pasul 2: Taierea si lustruirea unghiilor

Folosește unghierele pentru a taia și lustrui unghiile. Tai unghiile în linie dreaptă și le limești astfel încât să aibă o formă dreptunghiulară. Nu le limești prea mult, pentru că poți să le slăbești și să le desprinzi.

Pasul 3: Îmbunătățește aspectul cuticulelor

Pentru a avea unghii frumoase, este important să ai și cuticule frumoase. Folosește ulei de cuticule pentru a hidrata și a înmuia cuticulele. Astfel, vei putea îndepărta mai ușor cuticulele uscate și vor arăta mult mai bine.

Pasul 4: Îndepărtează cuticulele

După ce ai înmuiat cuticulele, folosește un instrument special pentru a le îndepărta. Asigură-te că nu le tai prea mult și că nu le smulgi, pentru că poți provoca infecții sau inflamații ale degetelor.

Pasul 5: Curăță bine unghiile

Curăță bine unghiile cu ajutorul unei periuțe pentru unghii și apă caldă cu săpun. Astfel, vei îndepărta toate impuritățile și vei pregăti unghiile pentru manechiura .

Pasul 6: Aplică bază de unghii

După ce unghiile sunt curate și pregătite, aplică o bază de unghii. Aceasta va proteja unghiile și va face ca oja să adere mai bine la ele. Lasă să se usuce complet înainte de a aplica oja.

Pasul 7: Aplică oja

Alege o culoare de ojă care să se potrivească cu preferințele tale și aplic-o cu atenție. Folosește trei straturi subțiri în loc de unul gros pentru a evita formarea de bule și pentru a obține un aspect uniform. Lasă să se usuce între straturi.

Pasul 8: Aplică lac de protecție

După ce oja este complet uscată, aplică un strat de lac de protecție pentru a preveni ciobirea și pentru a proteja unghiile. Lasă să se usuce complet.

Pasul 9: Îndepărtează oja excesivă

Folosește un betisor de urechi înmuiat într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă pentru a îndepărta orice urmă de ojă care a ajuns pe piele sau cuticule.

Pasul 10: Aplică ulei de cuticule

Pentru a hidrata cuticulele și pentru a le face să arate frumos, aplică ulei de cuticule după ce lacul de protecție s-a uscat complet.

Pasul 11: Bucură-te de manichiura ta frumoasă!

Acum ai o manichiură frumoasă și profesională! Bucură-te de aspectul unghiilor tale și de cât de bine le-ai îngrijit.

Sfaturi de la experți

 • Folosește întotdeauna o bază de unghii și un lac de protecție pentru a proteja unghiile și a prelungi durata de viață a manichiurii.
 • Folosește ojă de calitate pentru a obține un aspect mai bun și pentru a preveni ciobirea.
 • Aplică trei straturi subțiri de ojă în loc de unul gros pentru a obține un aspect uniform și pentru a evita formarea de bule.
 • Îndepărtează orice urmă de ojă care a ajuns pe piele sau cuticule folosind un betisor de urechi înmuiat într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă.
 • Nu îndepărta cuticulele prea mult sau nu le smulge pentru a evita inflamațiile sau infecțiile.

Acum știi cum să îți faci manichiura să arate profesionistă folosind trucurile de la experți. Nu este nevoie să mergi la salonul de înfrumusețare pentru a obține unghii frumoase și bine îngrijite. Cu puțină practică și cu aceste sfaturi, poți obține o manichiură de calitate