Cum ne decidem asupra unui pat de copil?

Patul este esential pentru un copil de orice varsta. Din copilarie pana la sfarsitul pubertatii, copiii petrec in medie 10 ore in pat, astfel incat calitatea materialelor si a saltelelor este esentiala, dar si de dimensiune. Cumpara cea mai buna mobila de pe reberic.ro.

Lungimea patului

Pentru adulti, se recomanda, de obicei, ca un pat sa aiba o lungime de cel putin 10-15 cm mai mare decat inaltimea persoanei care doarme in el. Adica, daca masurati 1.68 veti fi perfect intr-un pat standard de 1.90. Cu toate acestea, pentru copii se recomanda o diferenta de 20 pana la 25 de centimetri. Din doua motive:

  • Pentru ca copiii cresc foarte repede si iti doresti ca mobila ta sa dureze.
  • Pentru ca se misca foarte mult cand dorm.

Latimea patului

Standardul este de 80 cm, insa – din ce in ce mai mult – se cumpara paturi de 90 cm. Paturile mai largi te ajuta sa te odihnesti mai bine. Sportivii de elita cumpara de obicei paturi personalizate pentru dormit.

Daca casa ta are spatiu sau daca ai un fiu sau o fiica cu probleme atunci cand vine vorba de adormire, ar trebui sa optezi chiar si pentru un pat de 105 cm. Din nou, din doua motive:

  • Cei 105 cm va permit sa dormiti cu cel mic pentru a-i spune povesti.
  • Si este suficient spatiu pentru a pune copilul la culcare cu un altul care vine sa-l viziteze, atata timp cat niciunul dintre ei nu are mai mult de 7 sau 8 ani.

In orice caz, exista in prezent producatori care ofera optiuni magnifice pentru a gazdui vizitatori…

Dimensiunea si locatia mobilierului

Cand copiii sunt mici, paturile pot ocupa centrul camerei. Cu toate acestea, atunci cand cresc si necesita mai mult spatiu de depozitare (pentru echipamentul lor sportiv, consolele lor etc.), paturile sunt inclinate spre partile laterale ale camerelor.

Asa ca, ar trebui sa va intrebati si de spatiul de depozitare de care are nevoie copilul.

In cele din urma, trebuie sa tineti cont de spatiul pe care biroul il va avea (in cazul in care il aveti) in camera. Un birou nu trebuie sa fie niciodata mai mic de 80 cm (numai computerul poate ocupa jumatate, asa ca incercati sa-l aveti cel putin 100 cm).

Culori mobilier

In incaperile mici, tonurile pastelate ar trebui sa primeze. In camerele mai mari, pot exista tonuri mai intense. In cele din urma, in camerele pentru adolescenti, ar trebui sa prevaleze tonurile de alb, nisip sau gri.

Locatia patului

Pare o chestiune banala, dar nu este. Dimensiunea unui pat si tipul de mobilier pe care il veti folosi sunt strans legate de situatia ferestrelor – care nu ar trebui sa fie niciodata in spatele capului sau pe partea laterala a patului – si a usilor – care ar trebui sa fie intotdeauna aproape de piciorul patului, nu de cap…

Alegerea unui pat pentru copil poate fi un lucru destul de complicat daca nu esti atent la toate detaliile eentiale. Alegeti cu grija patul pentru copil de pe www.reberic. ro!