Cum te ajuta un etilotest?

Fie ca este ocazional sau regulat, multi dintre noi bem alcool. Cu toate acestea, acesta este un obicei care poate deveni rapid periculos pentru sanatatea voastra daca nu stiti cum sa il moderati. Aici o sa aflati mai multe despre testele de evaluare a nivelului de alcool din sange si a dependentei de alcool. Poti sa cumperi un etilotest de pe comenzi.ro si vei putea sa iti testezi alcoolemia ori de cate ori este nevoie.

Cum sa calculati alcoolemia?

Nivelul de alcool este nivelul de alcool din sange. Nivelul alcoolului din sange este masurat in grame pe litru de sange sau in miligrame pe litru de aer expirat. Mai multi factori pot influenta alcoolemia: sex, greutate, oboseala, stres, medicamente etc.

Cum sa imi evaluez alcoolemia?

Exista mai multe tipuri de teste pentru a afla cat de mult alcool aveti in sange:

  • etilotesturi chimice de unica folosinta. Cand suflati in test, culoarea balonului se schimba in functie de nivelul de alcool din sange. De exemplu, puteti gasi aceste teste de alcool in farmacii.
  • teste electronice ale alcoolemiei: sunt precise si pot fi utilizate in mod regulat.

Daca nu aveti un aparat etilotest la indemana, exista o serie de site-uri online care ofera teste rapide pentru a afla nivelul de alcool din sange la un moment dat.

La cat timp dupa ce ati baut trebuie sa faceti un test de alcoolemie? Nivelul de alcool din sange va atinge maximul de 15 minute dupa ultima bautura daca aveti stomacul gol si la 1 ora dupa ce ati baut daca ati mancat ceva anterior.

Cand am baut prea mult?

Sa bei prea mult nu este niciodata bine pentru sanatatea ta. Si este deosebit de periculos daca vrei sa conduci. Nivelul maxim permis de lege este de 0,5 grame pe litru de sange (sau 0,25 miligrame pe litru de aer expirat). Peste aceasta limita, testul vostru. de alcool va fi pozitiv in cazul unui control al politiei. Pentru a va evalua corect consumul, stiti ca un pahar de alcool este echivalent cu aproximativ 0,15 pana la 0,20 grame, indiferent de bautura alcoolica in cauza. Deci, o halba de bere este echivalenta cu un pahar de vin sau o doza de alcool puternic. Deci, daca sunteti atent la consumul de alcool, testul vostru de alcool va ramane negativ.

Care sunt primele semne ale alcoolismului?

Analizele alcoolemiei calculeaza nivelul alcoolului din sange la un anumit moment. Ar putea fi dupa o petrecere sau o cina bine udata, de exemplu. Insa riscul, atunci cand bei alcool prea des, este de a deveni dependent si de a dezvolta o tendinta spre alcoolism fara sa-l observi.

De unde stii daca esti alcoolic?

Te intrebi daca tu sau cineva din jurul tau nu esti alcoolic? Pentru a afla, puteti incepe prin sustinerea testului oferit de Alcoolicii Anonimi pe site-ul lor.

 

Site-ul guvernului de informatii despre alcool ofera, de asemenea, un test si sfaturi pentru a evalua consumul mediu de alcool. Nu ezitati sa consultati un adictolog sau un psiholog pentru a obtine o perspectiva exterioara asupra situatiei tale. Ganditi-va la teleconsultare, care va permite sa discutati cu un medic neutru si grijuliu.