Cat costa demolarea unei case?
Vrei sa demolezi vechea casa si sa construiesti ceva in locul ei? Ai nevoie de terenul pe care se afla casa si vrei sa stii cat poate dura sa o dai jos si la ce costuri se ridica totul? Iti explicam in cele ce urmeaza care sunt factorii care influenteaza costul pentru demolare casa. Totusi, trebuie sa iti spunem de la bun inceput ca nu exista costuri fixe si de aceea iti explicam ce conteaza sa stii pentru modul in care preturile variaza, astfel incat sa poti verifica ulterior preturile locale pentru astfel de servicii.
Demolarea constructiei are costuri variate
Pentru a determina costurile pentru demolarea unei constructii trebuie sa tii cont de materialele din care este facuta, de starea in care constructia se afla si de dimensiunile pe care constructia le are. Prin urmare, daca iei in calcul toate aceste detalii vei vedea ca nu este deloc greu sa calculezi un cost real. O casa din paianta se va demola mai usor decat o casa din piatra de rau. De asemenea, o casa cu etaj este mai greu de dat jos decat una care are un singur nivel.
De ce conteaza materialele de constructii atat de mult? Pentru ca ele influenteaza durabilitatea cladirii si eforturile depuse de echipa care se ocupa de demolare pentru a da jos constructia. Spre exemplu, daca ai o casa acoperita cu tigla si dimensiunile acesteia sunt mari, costul pentru demolare va fi mai mare decat cel pentru o constructie cu dimensiuni similare dar acoperita cu tabla. Tigla nu doar ca este greu de dat jos dar este si foarte grea, ceea ce inseamna ca cei care se ocupa de demontarea acoperisului vor avea mult de munca atunci cand vine vorba despre demolarea unui astfel de acoperis.
Este evident de asemenea faptul ca atunci cand o cladire are dimensiuni mici, va costa mai putin demolarea decat in cazul cladirilor cu dimensiuni mari. Nu poti compara efortul depus pentru a demola o cladire cu o camera cu cel depus pentru a demola o cladire foarte mare.
Nu uita nici de gestionarea deseurilor
Un alt aspect care influenteaza costurile demolarii este gestionarea deseurilor. In functie de cantitatea de reziduuri ramasa, costurile variaza si aici foarte mult. Nu ai voie sa lasi resturile ramase de la demolare pe marginea drumului, pe campuri sau langa rauri ceea ce inseamna ca va trebui sa le duci la un centru specializat in acest sens. Recomandarea noastra este sa colaborezi din start cu profesionisti in demolari care sa se ocupe si de aceste deseuri. De asemenea, poti opta pentru firmele locale care se ocupa de ridicarea deseurilor si aruncarea lor.
Modul in care se face demolarea influenteaza costurile
Daca vorbim despre cladiri care pot fi demolate manual, asa cum sunt vechile casute batranesti care pot fi date jos cu usurinta chiar de proprietar, costurile vor fi mai mici decat in cazul in care vei avea nevoie de o intreaga echipa care sa se ocupe de asta si de utilaje de constructii speciale. Tine cont de faptul ca anumite constructii nu pot fi demolate decat in conditii speciale, utilizand masini special adaptate si tehnici specifice. Anumite constructii trebuie chiar dinamitate pentru a fi demolate. In functie de situatia specifica in care esti vei avea de obtinut si anumite documente daca este necesar sa demolezi cladiri foarte mari.