Ce este o hala industriala si la ce foloseste?

Cladirile industriale sunt structuri urbane mostenite de la Revolutia Industriala, care, dupa cum sugereaza si numele, servesc diferitelor scopuri, de la depozitarea bunurilor, prin procese de productie si fabricatie si care vin sa functioneze ca centre de distributie. Exista mai multe utilizari pentru hale industriale de care trebuie sa tii cont.

Datorita acestui caracter multifunctional, viata oraselor, asa cum o intelegem si o experimentam astazi, nu ar fi aceeasi fara existenta asa-numitelor hale, zone industriale sau mosii industriale.

Principalul motiv pentru care inventia sa a marcat in istorie este ca, avand aceste spatii, capacitatea de a functiona autonom, procesele care au loc in ele – si care inainte au fost efectuate independent in locatii diferite – se desfasoara acum simultan si mai eficient in acelasi loc.

 

Acest tip de cladire (hala industriala)se desfasoara in zone de preferinta inalte ale orasului, iar constructia se poate baza pe trei structuri diferite, in functie de utilizarea pentru care vor fi destinate. Mai jos va spunem care sunt caracteristicile fiecaruia, ce materiale folosesc si la ce obiective de utilizare raspund cel mai bine.

 

    1. Structura din otel: simplifica procesul si scurteaza timpii de constructie. Este potrivit pentru proiecte care necesita spatii mari si iluminate. O optiune buna pentru a asigura o durata lunga de viata la acest tip de structura este de a opta pentru tabla galvanizata ca material pentru acoperisuri.
    2. Beton prefabricat: este alternativa pentru proiectele in care iluminatul si tavanele ridicate nu sunt o prioritate. Functioneaza bine, in anumite cazuri, in scopuri de depozitare.
    3. Beton “in situ“: acesta este un sistem de beton care este instalat in prealabil pe locul unde va fi constructia. Cel mai important avantaj al sau este ca este o investitie foarte economica, dar, in schimb, spatiile acestui tip de structura se caracterizeaza prin iluminarea lor slaba.
    4. Structuri mixte: atat otelul, cat si betonul sunt utilizate in ele, astfel incat, in functie de proportiile si utilizarea data fiecaruia dintre materiale, ele pot oferi beneficiile ambelor tipuri si pot presupune o economie considerabila in materiale.

Alte aplicatii pentru hale industriale

Daca, pe de alta parte, nu doriti sa faceti saltul catre o afacere emergenta, cu un mare potential de dezvoltare, si doriti sa va multumiti cu o optiune mai traditionala, acestea sunt cateva dintre solutiile pe care le puteti gasi pentru vechea hala:

  • Perete de alpinism:un depozit industrial situat in poligonul perfect din apropierea orasului, este locul ideal pentru a infiinta un zid de alpinism. Acestea sunt facilitati specifice create pentru a efectua alpinism. Acestea sunt folosite cu scopul de a aduce muntele mai aproape de oras si, astfel, pentru a evita deplasarile zilnice. Aceste zone sportive sunt de obicei echipate cu tot ce ai nevoie, iar forma si dimensiunea lor vor varia in functie de marimea halei tale.
  • Birouri:cea mai aleasa optiune dintre toate- transformati vechiul depozit intr-o cladire mare de birouri. Pentru aceasta trebuie sa luati in considerare faptul ca acesta se afla in termen sau in apropierea unei municipalitati sau a unei localitati.