Distribuirea unei case modulare: cum sa o configurati dupa bunul plac?

Unul dintre cele mai importante puncte din casele fabricate la comanda este aspectul unei case modulare. Crearea ei pe placul tau si pe baza nevoilor tale sau a familiilor tale este unul dintre marile avantaje ale achizitionarii unei case modulare nou construite. Cu aceste sfaturi, configurarea aspectului noii case modulare va fi foarte simpla si va va usura viata de-a lungul anilor.

Distribuirea unei case modulare: ce trebuie luat in considerare pentru a o configura dupa bunul plac?

  1. Luati in considerare stilul vostru de viata

Acesta este un punct cheie pentru a configura distributia unei case modulare si pentru a fi multumit de-a lungul vietii. Este o casa obisnuita sau o a doua casa pentru timp liber si deconectare? Iti place sa gatesti si trebuie sa dai prioritate spatiului in bucatarie? Petreci mult timp cu familia sau cu oaspetii si ai nevoie de o sala de mese spatioasa? Este o prima casa si aveti copii care au nevoie de dormitoare in care sa creasca jucandu-se, studiind si primind prieteni? Petreceti mai mult timp in gradina decat in ​​interior si sunteti interesat sa aveti acces la ea din mai multe puncte?

  1. Evalueaza-ti nevoile actuale fara a pierde din vedere viitorul

Luarea in considerare a nevoilor tale actuale este esentiala pentru a proiecta distributia unei case modulare si a fi satisfacut. Dar este, de asemenea, important sa tineti cont de prognozele pe termen mediu si lung. Aveti de gand sa extindeti familia sau aveti copii mai mari care in cativa ani ar putea aduce un partener si nepoti? Te vei retrage in cativa ani si vei petrece mai mult timp liber acasa decat faci azi? Iata cateva exemple care va vor ajuta sa va evaluati nevoile viitoare.

  1. Optimizati spatiul util

Avantajele unei case modulare personalizate este ca puteti proiecta distributia evitand spatiile irosite, cu o utilizare totala a metri patrati ai acesteia. Deci, daca puteti face fara coridoare sau le faceti sa ocupe spatiul minim esential in modul cel mai utilizabil, cu atat mai bine.

  1. Diferentiati partea publica de cea privata

Este important sa diferentiem o parte privata a familiei de cea in care ar putea fi vizitatorii. Adica dormitoare separate de living sau toaleta comuna. Asadar, nu va trebui sa va faceti griji ca aveti totul intotdeauna colectat si curat. Va veti creste mai bine intimitatea, chiar daca doriti sa primiti oaspeti!

  1. Luati in considerare orientarea atunci cand decideti aspectul constructiei modulare

Un punct important pentru a decide distributia unei case modulare este sa tii cont de orientarea acesteia. Deci, puteti decide intrebari precum camera care va beneficia de primirea mai multor ore de lumina sau va fi orientata astfel incat sa fie mai luminoasa dupa-amiaza. Poate doriti sa fie camera de zi in care familia petrece timpul sau un dormitor in care copiii studiaza si se joaca. De asemenea, este cheia unei case passivhaus eficiente.

  1. Decideti cate usi de acces exterior are casa modulara si ce spatiu interior cedeaza

La configurarea distributiei casei modulare, aceasta este una dintre cele mai importante decizii. Va fi decisiv pentru ziua ta si pentru modul in care va bucurati sau va mutati in propria casa. Fie ca este o prima casa sau o a doua casa. Poate preferati un acces din bucatarie, foarte practic atunci cand descarcati achizitia. Sau la un dealer cu suport pentru pantofi si dulap pentru a pune lucrurile in ordine. Sau poate doriti sa includeti o iesire din sufragerie pentru petrecerile tale de vara. Ai o multitudine de optiuni si depinde de tine sa decizi cea mai buna pentru tine, gusturile si nevoile tale.

Sfaturi practice pentru distribuirea unei case modulare

Luati in considerare privelistile catre exterior si ce camere preferati sa beneficiati de cele mai bune. Apreciati independenta oferita de o baie privata cu acces din dormitorul matrimonial sau daca preferati sa utilizati spatiul pentru un hobby personal, cum ar fi un colt de birou sau un dressing. Decideti intre dormitoarele mai mici sau mai putin mari, cu o viziune asupra viitorului.