Cum poti dezvolta inteligenta copilului?

Inteligenta copiilor si modalitatile prin care aceasta capacitate poate fi cultivata, dezvoltata si chiar imbunatatita de la varste cat mai fragede s-au numarat dintotdeauna printre cele mai mari preocupari ale parintilor responsabili si implicati. Cu totii ne dorim sa avem un mic Einstein in familie, nu-i asa? Prin urmare, astazi iti vom prezenta cateva dintre principalele activitati care pot contribui substantial la dezvoltarea inteligentei copiilor inca din primii ani de viata, dupa cum urmeaza:

Incercati cat mai multe jocuri de logica impreuna. In prezent, jocurile de logica sunt recunoscute pe scara larga pentru beneficiile pe care le aduc celor mici, dar nu numai. Stimularea si antrenarea memoriei, a gandirii critice, imbunatatirea capacitatii de concentrare si dezvoltarea imaginatiei si creativitatii sunt doar cateva exemple relevante in acest sens. Desigur, pentru ca copilul sa beneficieze de toate aceste avantaje, este important sa alegi jocuri de logica potrivite pentru varsta si nivelul sau de dezvoltare si, mai mult decat atat, sa i te alaturi pentru a lucra in echipa.

Incurajeaza-l sa cante la un instrument. Numeroase studii au demonstrat faptul ca simplul cantat la un instrument poate creste coeficientul de inteligenta al copiilor. Dar asta nu este tot! Dincolo de promovarea inteligentei, alte cateva motive pentru care merita sa il incurajezi pe cel mic sa invete sa cante la un instrument includ dezvoltarea abilitatilor motrice fine, consolidarea increderii si a imaginii de sine, imbunatatirea competentelor sociale, a concentrarii si a atentiei.

Cititi impreuna. Cartile raman de departe cele mai eficiente si accesibile instrumente pentru dezvoltarea inteligentei copiilor. Beneficiile lecturii inca de la cele mai fragede varste sunt numeroase si adesea laudate, dezvoltarea creierului, imbunatatirea inteligentei lingvistice si a memoriei, stimularea mentala si imbogatirea vocabularului fiind cateva dintre cele mai importante.

Invatati cuvinte noi impreuna. Dezvoltarea inteligentei copiilor implica automat si dezvoltarea limbajului acestora, inca din primii ani de viata. Asadar, ca parinte, este necesar sa incerci sa adaugi cat mai multe cuvinte noi in vocabularul micutului tau, intr-o maniera cat mai atractiva si placuta. De mare ajutor in acest sens vor fi intotdeauna dictionarele de limba romana, nelipsite din biblioteca unei familii. Astfel, pentru a descoperi cuvinte noi impreuna cu micutul tau si pentru a sustine si incuraja procesul de invatare, iti recomandam sa comanzi online un dictionar de neologisme de la Editura DPH accesand https://www.edituradph.ro/carte-scolara/dictionare/dictionare-limba-romana. Avantajele si intrebuintarile acestuia te vor surprinde.

Pe scurt, cu cat este inceputa mai devreme, cu cat dezvoltarea inteligentei este mai eficienta si cu beneficii pe termen lung. Prin urmare, nu iti ramane decat sa tii cont de cele prezentate pana acum si sa te implici in cat mai multe activitati impreuna cu copilul tau, astfel incat sa ii asiguri premisele unei dezvoltari cat mai sanatoase si armonioase pe termen lung.