Viata sociala si dansul: beneficiile lectiilor de dans latin

Cu totii cunoastem acele situatii cand esti la o petrecere sau in oras cu prietenii si exista acea persoana care incepe petrecerea. A ajuns pe ringul de dans si aproape imediat se aduna toata lumea in jurul ei. Luand lectii de dans te-ar putea transforma, de la a fi spectator la cel care da tonul unei petreceri. Avand o baza solida pe care o ofera lectiile de dans latin, iti vei spori increderea in mediile pe care le vei frecventa si iti va fi facilitata intalnirea cu oameni noi. Cu cat esti mai priceput, cu atat increderea ta va creste vertiginos. Cand te simti confortabil sa-ti arati miscarile in public, nivelul de anxietate si stres se va reduce, iar intalnirile vor fi la degetul tau mic.

Luand lectii de dans latin, se va deschide catre un nou cerc social de oameni care impartasesc o pasiune similara. Cand te intalnesti saptamanal pentru lectii de dans cu aceiasi oameni, un sentiment de comunitate prinde stapanire. A invata sa dansezi cu muzica tare care rasuna si uneori sa te impiedici de propriile picioare in timp ce inveti noi miscari de dans incurajeaza legaturile intre oameni. Cine spune ca legaturile pe care le faci la ora de dans trebuie sa ramana la ora de dans?

Dansul are mai multe beneficii cardiovasculare si se spune ca arde mai multe calorii decat inotul, ciclismul si alte activitati de mare intensitate. Dansul adauga, de asemenea, tonalitate musculara picioarelor. A urma cursuri de dans latin adduce beneficii pentru sanatate care te vor insoti toata viata. S-a dovedit ca dansul frecvent previne dementa cu 76%. Dansul scade, de asemenea, tensiunea arteriala, ajuta la gestionarea greutatii si scade riscul de boala coronariana. A urma cursuri de dans latin creste capacitatea mentala prin memorarea coregrafiei si prin capacitatea de a gandi cu picioarele tale. Cu capacitatea de a improviza miscari de dans, de a retine secventele de dans si de a decide cum sa se miste cu diferiti parteneri, creierul tau lucreaza de doua ori mai mult decat ar face multe alte activitati cardiovasculare.

Beneficii  legate de fitness:

Tonifica corpul – dansul latino-american prezinta o gama de rasuciri unice care ajuta la antrenarea diferitelor grupe musculare. Este excelent pentru tonifierea diferitelor zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, soldurile, coapsele si fesele.

Incurajeaza o dieta mai sanatoasa – Deoarece dansul latin necesita un grad mare de miscare si flexibilitate, incurajeaza participantii sa munceasca mai mult pentru a duce un stil de viata mai sanatos si mai activ. Drept urmare, pledeaza pentru dansatorii care beau si fumeaza mai putin si mananca alimente mai sanatoase.

Te pune in contact cu corpul tau – dansul latino-american este genial pentru dezvoltarea constiintei de sine a corpului, participantii fiind mai in ton cu nevoile lor de exercitii fizice. Daca uneori simti ca corpul tau lucreaza impotriva ta, aceasta ar putea fi activitatea care sa te ajute.

Eliberare emotionala – Desi suna banal, dansul latino-american este intr-adevar o modalitate fantastica de a va canaliza emotiile intr-o forma de exprimare artistica. Dansul latin este alimentat de sentimente pasionale, miscarile corpului exprimand cele mai profunde sentimente ale dansatorului.

Dansul latino-american este un termen larg care cuprinde o varietate de stiluri si tehnici diferite. Iata cateva dintre formele sale cele mai populare:

Salsa – Originara din Cuba si adaptata mai tarziu de dansatorii nord-americani, pasii de salsa urmeaza un ritm rapid-rapid-lent, pe sunetul unui ritm constant. Salsa este una dintre cele mai populare forme de dans din lume, oferind un amestec castigator de intensitate de foc si exercitii distractive.

Cha cha cha – Iesind din origini cubaneze, cha cha cha poarta numele dupa cum se amesteca picioarele dansatorilor sai in timp ce se deplaseaza pe podea. Poate fi dansat pe muzica latina autentica, pop sau rock. Ballroom cha cha cha este dansat pe ritmuri constante si energice. In schimb, forma traditionala senzuala si fluida a cha cha este controlata de indoirea si indreptarea alternativa a genunchilor dansatorului.

Mambo – Mambo provine din originile cubaneze si mexicane din anii 1940, cu modelele sale complexe de pasi stabilite pe ritmurile inaltatoare ale saxofonului si ale altor melodii de alama. Mambo isi vede adesea dansatorii exersand la o viteza de 188 bpm si, la fel ca salsa, necesita actiune de sold pentru a oferi cu adevarat un antrenament grozav.

Samba – O forma braziliana de dans, samba ofera o cale distractiva si energica catre fitness, cu accent pe miscarile soldurilor si genunchilor care dezvolta forta inferioara a corpului. Setata intr-un ritm de carnaval, samba cu siguranta nu este un stil de dans pentru cei slabi de inima, cu santuri ritmice care zguduie intregul corp. Introducerea in dansul latino-american nu ar trebui sa fie o experienta descurajanta, iar lipsa partenerului nu este insa un impediment in practicarea acestui sport. Majoritatea cursurilor pentru incepatori ofera un ghid pentru pasii de baza, cu explicatii clare despre ceea ce implica fiecare. In general, vor fi predate o varietate de stiluri de dans latino, cu toate acestea ar putea merita sa gasiti o clasa de specialitate daca doriti doar sa invatati salsa sau samba in profunzime.

Dansul latino-american inseamna sa scuturi soldurile si partea inferioara a corpului, asa ca asigura-te ca esti cat mai flexibil posibil. Cand vine vorba de imbracaminte, nu iti face griji prea multe. In primele zile, niste haine de exercitii de baza si pantofi de dans vor face treaba. Viata este mai frumoasa atunci cand te distrezi dansand singur, cu un partener sau in grup!