Un gin despre care poti scrie poezii

Ceaiul si bauturile spirtoase par sa mearga impreuna mult mai bine decat am fi crezut initial, iar lansari precum Da Hong Pao Tea Gin nu fac decat sa cimenteze aceasta notiune. Fabricat la Distileria Bimber din vestul Londrei, ginul  este facut cu unul dintre cele mai rare ceaiuri din lume, Da Hong Pao – un tip de ceai oolong. Dupa ce sunt preparate si scurse, frunzele de ceai sunt lasate sa se infuzeze in Bimber’s London Dry Gin. Un gin  intrigant care s-ar descurca bine cu tonic sau chiar cu ginger ale. Da Hong Pao este un ceai oolong rar, puternic oxidat, cu un profil de gust pamantesc, floral si dulce. Pretuit de cunoscatorii de ceai din intreaga lume, Da Hong Pao creste intre stancile muntilor Wuyi din sudul Chinei. Odata preparate si scurse, aceste frunze rare de ceai sunt amestecate cu ginul Bimber’s high-strength, care este realizat cu experienta cu plante botanice de inalta calitate si selectionate. Ginul si frunzele de ceai sunt infuzate pentru extragerea maxima a aromei inainte de a fi filtrate si imbuteliate la o concentratie ridicata de 51,8% vol

Ginul Da Hong Pao de la 24drinks.ro este o bautura cu adevarat fabuloasa care ajunge in partile pe care alte bauturi spirtoase pur si simplu nu le pot ajunge.

Ienuparul care defineste ginul are un profil de aroma complex – uscat, de pin, ierburi cu o prospetime delicata. Odata ce sunt adaugate alte substante botanice, cum ar fi coaja de lamaie, coriandru si piper, aveti o bautura delicioasa care danseaza pe limba.

Il poti amesteca in multe moduri diferite, in functie de gusturile tale. Cand este servit corespunzator cu multa gheata si un tonic premium, clasicul Gin & Tonic este greu de invins! In plus, poti folosi cu placere tot felul de mixere – tonic nu este singurul joc din oras: apa sifonica, lime, suc de fructe, bere de ghimbir, ceai… Cola.

Daca te uiti inapoi in istorie, vei vedea ca ginul este parte integranta in istoria medicinei, alchimiei, politicii, nasterii identitatii nationale si a clasei muncitoare, imperialismului, comertului cu mirodenii, razboiului, bolilor si prohibitiei din Anglia. Ginul este pur si simplu tesut in tesatura tarii.

Povestea nasterii lui Gin este subiectul multor dezbateri, dar este in general acceptat ca prima mentiune a unui spirt cu aroma de ienupar in Anglia a fost in Delightes for Ladies de Sir Hugh Plat. Pana in 1621, in Londra erau inregistrati 200 de distilatori.

Afluxul olandez in Anglia este parte integranta a povestii crearii ginului. Olandezii au importat genever, atat legal, cat si prin contrabanda, iar distilarii britanici au inceput sa foloseasca acest spirt ca masura prin care sa-si compare ginurile. Marea Britanie a avut un rege olandez William al III-lea, in 1688. In timp ce nobilii erau deja pasionati bautori de gin, aderarea sa a determinat mai multi englezi sa inceapa sa bea gin ca un act de patriotism.

In 1690, Parlamentul a adoptat o lege care reduce taxele la bauturile spirtoase din porumb englezesc si interzicea tuica franceza, deoarece fermierii produceau un surplus de porumb. Combinatia dintre porumb ieftin si dereglementare a insemnat ca oricine putea acum distila gin, astfel incat preturile (si calitatea) au scazut. Pana in 1720, Gin Craze a maturat Anglia.

Londra secolului al XVIII-lea era haos, iar cei care au suferit s-au transformat in gin, dandu-i porecla „Ruina mamei”. Ginul era ieftin, puternic si usor disponibil. Pana in 1730, consumul de gin ajunsese la 13.638.276 de litri. Bautul de gin devenise acum un act de nesupunere civila, dar acest lucru nu a durat. Au fost adoptate diverse acte si pretul cerealelor a crescut.

Pana la inceputul secolului al XIX-lea, doar clasa de mijloc isi putea permite spirite ca genever. In efortul de a creste vanzarile de bauturi spirtoase autohtone, legiuitorii au facut ginul mai ieftin decat berea. In decurs de un an, consumul a crescut de la 3,7 la 7,4 milioane de galoane, pe masura ce „palate de gin” atragatoare s-au deschis in jurul Londrei. Guvernul a dat inapoi, a ridicat preturile din nou si pana la sfarsitul anilor 1830, palatele de gin erau goale. Fanii ginului  au o gama larga de arome din care sa aleaga si acum exista o serie de tipuri de gin pe piata. Producatorii de gin folosesc diferite substante botanice pentru a influenta aroma si textura produsului final, iar modul in care este facut ginul schimba, de asemenea, spiritul. De exemplu, Sing Gin este facut mai degraba din struguri decat din cereale, deoarece creeaza un spirit mai matasos. Utilizarea diferitelor substante botanice inseamna ca cocktailul tau standard se poate transforma in ceva special. Anotimpurile si produsele disponibile pot determina cocktail-urile pe care le veti bea.

Odata rezervate claselor superioare, cocktailurile s-au bucurat de o renastere similara cu gin-urile in ultimii ani. Acest lucru este de bun augur pentru gin, care este un spirit extrem de adaptabil si functioneaza foarte bine in cocktailuri. De fapt, avem o multime de retete de cocktail de gin delicioase daca esti interesat sa incerci ceva nou!

In ciuda gustului sau tentant, ginul are un continut scazut de calorii – mai ales in comparatie cu alte bauturi alcoolice. Stiati ca, in medie, un shot de gin are doar 72 de calorii? In zilele noastre, exista un anumit element teatral in servirea ginului. Ochelarii Spaniei cu tulpina lunga, in stil bol de peste auriu, au migrat in barurile din Anglia, dar nu se opreste aici. Acum, sticlaria si garnitura folosite in gin sunt o parte importanta a experientei cu gin tonic.