Sfaturi pentru a amenaja baia

In sfarsit ai reusit sa iti amenajezi baia exact asa cum ai visat intotdeauna, motiv pentru care iti doresti sa o pastrezi impecabila tot timpul ca si cand ieri ai fi renovat. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este esential sa intretii corect suprafetele in functie de materialul din care sunt fabricate. Daca ai ales un mobilier baie din MDF pentru a arata cat mai bine si sa te bucuri de un design cat mai atractiv, atunci trebuie sa stii despre acest material ca, la fel ca si PAL-ul este obtinut din bucati de lemn tocate insa diferenta consta in faptul ca lemnul este mai bine maruntit inainte de presare. Astfel, MDF-ul are o densitate mai mare si este mai rezistent, vezi aici pe laguna.

Pentru a intretine cat mai bine acest tip de mobilier baie trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie sa respecti o serie de recomandari.

Recomandari de intretinere mobilier baie din MDF

Primul pas pentru a curata mobilierul din MDF este sa o stergi de praf cu o laveta moale si uscata. De asemenea, trebuie sa folosesti solutii de curatat special concepute pentru lemn, astfel incat sa nu deteriorezi suprafata sau sa ramana pete inestetice. Mai ales daca este vorba despre mobilier baie din MDF alb, atunci pe acesta se vor vedea orice urme de pete. Tocmai de aceea este esential sa acorzi importanta tipurilor de solutii de curatat pe care le folosesti pentru igienizare.

Pentru a te asigura ca rezista pe termen lung, iti recomandam ca pentru luciu sa folosesti o ceara speciala pentru lemn care poate sa fie gasita in orice magazin care comercializeaza mobilier baie si nu numai.

Datorita structurii sale MDF-ul este un material mai rezistent in comparatie cu PAL-ul si este asemanator cu lemnul. Deoarece se comporta foarte bine in conditii de umiditate, mobilierul din MDF poate sa fie amplasat cu succes in incaperi precum baia sau bucataria.

Pentru o intretinere cat mai buna iti recomandam sa eviti produsele de curatare care contin alcool, acetona si alti solventi care pot sa distruga suprafata in mod irecuperabil. In cazul in care acest mobilier baie din MDF a fost zgariat sau este patat atunci vei putea sa revopsesti mobilierul si sa ii redai stralucirea de altadata. Revopsirea poate sa fie efectuata si in cazul in care doresti sa creezi un design nou in baie si consideri ca ar merge ceva mai colorat.

Curata eficient tinand cont de recomandari pentru a te bucura de mobilier pe termen lung

Dupa cum spuneam mai devreme, atunci cand cureti mobilierul din baie trebuie sa folosesti numai lavete moi din material textil sau microfibra pentru a evita zgarierea. Cea mai simpla solutie este sa folosesti un amestec de apa si sapun pentru curatarea petelor.

Un alt sfat important este sa pastrezi mobilierul la distanta de sursele de caldura si sa mentii o temperatura constanta in baie. Nu este deloc complicat sa intretii mobilier baie din MDF, totul consta in putina atentie si vei reusi sa te bucuri de acesta pentru foarte multi ani de acum inainte.