Romanii vor oale de calitate, dar sa nu coste o avere, sa nu se lipeasca !

Inoxul face exact ceea ce scrie pe eticheta – este o forma rezistenta de otel, care nu rugineste si nu pateaza in timp. Este, de asemenea, un termen generic care grupeaza o varietate de tipuri diferite de otel sub o singura umbrela.

Otelul inoxidabil, ca orice alt tip de metal, este fabricat din fier si carbon. Dar ceea ce diferentiaza otelul inoxidabil de restul sunt elementele de aliaj de crom si nichel. Acestea sunt elementele care creeaza un produs fara coroziune. In general, romanii vor oale de inox rezistente si de calitate, dar sa nu coste o avere, sa nu se lipeasca, chiar daca se gateste in ele la temperaturi inalte. Magazinul stylehoreca.ro ofera o gama vasta de oale, tigai si vesela profesionala, la preturi avantajoase !

Otelul tinde sa se corodeze in timp deoarece fierul, elementul sau primar, reactioneaza cu elementele gasite in natura, si anume oxigenul.

Cu toate acestea, atunci cand fierul este manipulat cu crom, acesta creeaza oxid de crom. Aceasta actioneaza ca o suprafata de protectie care previne ruginirea si deteriorarea otelului inoxidabil.

In lumea de astazi, otelul inoxidabil este inca considerat cel mai bun atunci cand vine vorba de ustensile de bucatarie si vase de gatit de lunga durata.

Folosit atat in  bucatariile profesionale, cat si in gospodariile din intreaga lume, otelul inoxidabil este un produs care merita investitia. Iata beneficiile incontestabile:

Stiati ca unele forme de otel inoxidabil sunt practic indestructibile? Cu cat calitatea otelului inoxidabil este mai mare in ceea ce priveste fabricarea cu mai multe straturi, cu atat va dura mai mult.

Spre deosebire de zgarierea vaselor de gatit „antiaderente” sau problemele de pete si rugina ale ustensilelor de bucatarie emailate si din fonta, otelul inoxidabil este alegerea cea mai versatila si rezistenta. Vasele  de gatit din otel inoxidabil va vor rezista zeci de ani si pot fi chiar transmise de la o generatie la alta.

Performanta excelenta la gatit

Vasele de gatit cu mai multe straturi din otel inoxidabil ofera o capacitate de gatit minunata in ceea ce priveste absorbtia si distributia caldurii.

Asta inseamna ca nu ar trebui sa aveti probleme la gatirea carnii la o temperatura neuniforma si la servirea alimentelor crude intr-un restaurant!

Gatitul cu otel inoxidabil este adesea preferat de toti marii bucatari pentru calitatile veselei din acest metal.

Cu suprafata neporoasa si neteda, vasele de gatit din otel inoxidabil sunt un produs usor de curatat. Otelul inoxidabil este suficient de rezistent incat sa puteti curata petele si resturile, dar retineti ca buretii aspri vor lasa zgarieturi in urma.

Oalele, tigaile si ustensilele din otel inoxidabil pot fi inmuiate si asezate in masina de spalat vase de multe ori, fara a deteriora stratul robust. Acest lucru face din inox, de asemenea, un produs foarte igienic.

Otelul inoxidabil este unul dintre acele produse care necesita de fapt foarte putina mentenanta pe durata de viata. De fapt, nu exista cerinte speciale de curatare sau intretinere pentru acest tip de vase de gatit. In ocazii rare, este posibil sa aveti nevoie de solutia potrivita pentru a ajuta la eliminarea resturilor incapatanate. Dar, in general, otelul inoxidabil trebuie pur si simplu spalat cu detergent de vase, uscat si depozitat pentru a rezista toata viata!

Spre deosebire de alte tipuri de metale, otelul inoxidabil nu reactioneaza la anumite tipuri de alimente care sunt bogate in acizi. Asta inseamna ca puteti gati tipuri de retete foarte acide, cum ar fi sosurile de rosii si mancaruri de peste, fara riscul ca substantele chimice sa se scurga in alimente.

Ati incercat vreodata sa ridicati o tigaie din fonta cu o singura mana? Noroc. Spre deosebire de alte tipuri de vase de gatit, otelul inoxidabil nu este greu si nu este greu de folosit, de manevrat sau de depozitat in dulapuri.

Greutatea medie a unei tigaie cu trei straturi din otel inoxidabil este de aproximativ trei kilograme, ceea ce face ca experienta sa fie mult mai eficienta in ansamblu.

Indiferent de stilul  preferat de bucatarie, vasele de gatit din otel inoxidabil se vor integra intotdeauna bine cu aspectul sau designul. Pe scurt, otelul inoxidabil arata bine. Materialul nu se zgarie si nu se estompeaza cu usurinta si completeaza orice casa sau bucatarie profesionala pentru un numar bun de ani.

Dupa cum am mentionat mai devreme, vasele de gatit din otel inoxidabil merita din plin investitia, in functie de cat de multa utilizare si necsitate ofera de-a lungul anilor.

Gama de preturi pentru vasele de gatit din otel inoxidabil variaza de la buget pana la high-end. Dar, in general, tarifele de mijloc, accesibile, ofera un produs decent care ar putea dura un deceniu, daca nu mai mult.

Daca sunteti putin mai constient de mediu si de modul in care va cheltuiti banii, veti fi bucurosi sa aflati ca otelul inoxidabil este complet reciclabil.

Daca doriti sa va actualizati vasele de gatit, nu este nevoie sa va simtiti vinovat pentru aruncarea otelului inoxidabil vechi si uzat. Poate fi topit si salvat pentru alte mijloace!

Daca doriti sa va pastrati vasele de gatit din otel inoxidabil intr-o stare perfecta, astfel incat sa va poata rezista toata viata, iata cateva sfaturi de ingrijire:

-Asigurati-va ca va spalati oalele si tigaile dupa fiecare utilizare pentru a evita acumularea de pete si arsuri in timp.

-Pentru a mentine un finisaj frumos si stralucitor, lustruiti exteriorul vaselor  de gatit cu putin bicarbonat de sodiu si un tampon de curatat sintetic.

-Indepartati resturile rezistente cu sapun si vata de otel, in caz contrar, inmuiati peste noapte si apoi spalati cu sapun.

In general, alegerea de a cumpara vase de gatit din otel inoxidabil ar putea fi una dintre cele mai bune investitii pe care le-ati facut vreodata pentru casa sau bucataria unui restaurant.