Profita si tu de tendintele momentului si foloseste culoarea gri in amenajarea baii

In ultima perioada griul a castigat din ce in ce mai mult teren in amenajari interioare, mai ales in baie. Folosind inteligent aceasta culoare vei putea transforma baia complet si sa o aliniezi cu tendintele actuale. Griul este o culoare cameleon deoarece se asorteaza cu usurinta cu toate culorile, este practic si poate sa transforme radical totul in jur. Poti sa asociezi griul cu numeroase tipuri de materiale textile dar si cu mobilier din lemn.

Contrastele interesante pe care le creeaza sunt foarte placute pentru ochi iar marii designeri apreciaza tocmai aceasta flexibilitate pe care o prezinta aceasta nuanta.

Cum sa folosesti griul in baia ta

Culorile neutre precum griul se potrivesc foarte bine si in bai de dimensiuni mici iar trucul pe care il poti pune in aplicare este acela sa folosesti oglinzi pentru a reflecta lumina si a sugera ideea unui spatiu mai mare decat este in realitate. Daca vrei sa adaugi un pic de lux in amenajarea baii poti alege baterii de culoarea bronzului sau aurii.

Griul impreuna cu alte culori creeaza combinatii interesante si poate crea o atmosfera relaxanta atunci cand este asociat cu nuante precum  maro sau bej. In plus, se potriveste foarte bine cu obiecte sanitare de culoare alba. In mod generic, un vas WC, un lavoar sau o cada este de culoare alba si, daca deja sunt instalate atunci nu trebuie sa iti faci probleme deoarece combinatia de culori va fi una de efect si contrastanta.

Pentru o baie amenajata ca in revistele de specialitate nu trebuie sa iti fie teama sa folosesti culori indraznete. De asemenea, chiar daca ai creat deja un contrast va fi bine venita o pata de culoare. Insa, daca doresti sa mai adaugi o nuanta atunci asigura-te ca face parte din aceeasi familie cromatica.

Griul adauga eleganta in orice baie indiferent de modalitatea in care alegi sa o adaugi in amenajarea baii. Daca deja stilul de amenajari este conturat atunci griul poate sa se regaseasca prin intermediul accesoriilor pe care le adaugi pentru maximizarea confortului.

foto : laguna

Pune-ti imaginatia la lucru si creeaza un design original

De cele mai multe ori intr-o baie care nu dispune de lumina suficienta tendinta principala este ca totul sa fie alb, cat mai alb. Dar daca totul este mult prea alb atunci risti sa transformi baia intr-un spatiu rece si neprimitor. Adaugand putina culoare vei putea crea un spatiu elegant si sa reduci din aspritatea albului. Pentru iluminat poti folosi oglinzi sa directionezi lumina naturala in timpul zilei si sa te folosesti de corpuri de iluminat cu o temperatura potrivita pentru a transforma locul intr-unul primitor.

Pentru un aspect rafinat poti sa folosesti si un gri pastel asociat cu elemente argintii. Vei putea crea astfel, o baie cu un design placut pentru care vei fi admirata. Atunci cand vine vorba despre amenajarea baii trebuie sa iti folosesti imaginatia si creativitatea la fel de mult ca in orice alt spatiu din casa. Asadar, daca ai in vedere o transformare viitoare atunci poti lua in considerare aceasta culoare atat de indrazneata si totusi atat de eleganta.