Pro și contra șamponului uscat, de achiziționat cu un cod reducere notino

Șampoanele uscate vă pot face o mare favoare atunci când nu aveți timp să vă spălați părul, dar trebuie să le folosiți corect pentru a evita unele inconveniente. Și neapărat să alegeți un șampon uscat de calitate. Utilizând și un cod reducere notino, îl puteți achiziționa din online la un preț mai bun decât în magazine și din confortul casei.

Șampon pentru un aspect curat

Deși sunt numite șampoane uscate, nu sunt de fapt șampoane, deoarece nu conțin niciun agent de curățare. În schimb, aceste produse conțin pulberi (uneori alcool), care funcționează prin absorbția sau subțierea excesului de sebuum care ajunge pe păr. Prin urmare, dau un aspect curat părului, fără a-l spăla.

Sunt disponibile sub formă de spray, în cutii speciale sau spume. Se aplică pe părul uscat, niciodată pe părul ud. Există o mare varietate din care puteți alege, inclusiv de pe site-ul vostru preferat și la un click distanță de un cod promoțional notino: colorate pentru o acoperire mai bună pe părul închis la culoare, pentru volum, parfumat, organic etc. Le gășiți într-o diversitate de forme și beneficiind de un cod reducere notino pe magazinul vostru preferat de cosmetice.

Beneficiile șampoanelor uscate

  • Ajută la extinderea timpului între ciclurile de spălare a părului. Destul de util, având în vedere că spălarea prea frecventă poate usca scalpul.
  • Spălarea părului mai rar înseamnă mai puțină utilizare a uscătoarelor, plăcilor de îndreptat și a altor instrumente pe baza de aer cald care vă deteriorează părul.
  • Șamponul uscat are adesea un efect de volumizare care face coafură mai rezistență.
  • Șampoanele tradiționale și clătirile cu apă contribuie la estomparea culorii părului vopsit. Prin reducerea frecvenței spălării, șamponul uscat poate ajuta la protejarea colorantului.
  • Sunt utile în călătorie sau la spital.

Dezavantaje ale șampoanelor uscate

  • Utilizarea prea frecventă sau intensă a șamponului uscat are că rezultat acumularea de reziduuri care pot conferi părului o textură grosieră.
  • Suprasolicitarea poate, de asemenea, usca părul, împiedicând uleiurile naturale să-l hidrateze, ceea ce îl poate face mai fragil.
  • Reziduul de șampon uscat poate înfunda porii scalpului, ceea ce poate duce la inflamație sau la formarea coșurilor.
  • Reziduurile pot formă, de asemenea, un mediu propice formării mătreții.
  • Parfumurile pe care le conțin pot fi iritante pentru scalp.

Cum să folosiți corect șamponul uscat

Împărțiți părul în secțiuni și aplicați o cantitate mică de mousse, pulbere sau spray pe rădăcini.

Dacă utilizați un spray cu aerosoli, țineți recipientul la 30 cm de păr.

Masați produsul pentru a-l distribui la rădăcini.

Așteptați câteva minute pentru că produsul să funcționeze, apoi periați-vă sau pieptănați-vă părul.

Frecvența de utilizare

S-ar putea să fiți tentați să folosiți șampon uscat în fiecare zi și să credeți că este mai bun decât o spălare obișnuită, dar este greșit. Dermatologii recomandă, în general, să îl utilizați timp de cel mult două zile consecutive. Scalpul trebuie spălat cu un șampon în mod regulat pentru a scăpa de impurități, inclusiv reziduuri uscate de șampon.

Nu uitați să căutați recenzii despre cele mai bune șampoane uscate! Va puteți alege unul folosind un cod reducere notino, convinsă de calitatea lui.