Petrece-ți concediul în țară, cu o mașină de închiriat

Sezonul estival este la un pas să înceapă, iar asta înseamnă că majoritatea românilor care muncesc peste hotare vor profita de această perioadă pentru a reveni, pentru câteva zile, acasă. Mulți aleg să facă toate drumurile cu autoturismul personal, în timp ce alții sunt de părere că închirierea unei mașini reprezintă o soluție mai bună. Avantaje și dezavantaje sunt de fiecare parte și, până la urmă, totul se decide in functie de bugetul dumneavoastra si de nevoile pe care le aveti in timpul sederii dumneavoastra in Romania.

Nu lăsați problema transportului pe ultima sută de metri

Abia așteptați momentele când veți reveni în țară și chiar ați plănuit ca anul acesta să fie unul de-a dreptul memorabil. Cu toate aceste pregătiri, problema transportului este lăsată undeva, mai pe la urmă. Total greșit, pentru că în acest fel riscați să aveți parte de destul de multe neplăceri, mai ales dacă ați optat pentru varianta unei mașini de închiriat.

Pentru a evita scenarii urâte, dar posibile, de a nu găsi disponibile autoturisme, sau poate prețurile vi se par mult prea mari, atunci cel mai bine este să vă pregătiți din timp. Intrați pe internet, verificați multe astfel de firme, discutați cu reprezentanții lor și vedeți care este oferta lor pentru perioada dorită de dumneavoastră. Cea care răspunde cel mai bine cerințelor va fi aleasă. Dar, repetăm, faceți toate aceste operațiuni din timp, și astfel veți evita multe surprize nu tocmai plăcute.

Specificați clar datele necesare

Tot pentru a nu risca să aveți parte de incidente neplăcute, specificați clar care este data și chiar ora la care intenționați să ajungeți la firmă pentru a intra în posesia mașinii, și care este și modelul de autoturism pentru care ați optat. Nu este nimeni ghicitor de gânduri să știe toate acestea, așa că da, chiar trebuie să oferiți toate aceste informații și, mai ales, să respectați orele, atât la venire, cât și la plecare. Dacă la venire ați întârziat, să știi că mașina dorită nu vă este reținută până când ajungeți decât poate în cazuri excepționale. La predarea ei, la fel, ora trebuie respectată deoarece în caz contrar puteți plăti încă o zi degeaba.

Din fericire, există și varianta de a rezerva online, și chiar unele oferte personalizate, ceea ce înseamnă mai multe avantaje, în ceea ce vă privește.

Recomandări pentru a alege cea mai bună mașină

Atunci când am specificat cea mai bună mașină, nu ne-am referit la un model de ultimă generație și alte detalii tehnice pe care nu le înțelege aproape nimeni. Este vorba despre acel autoturism care să se potrivească bine nevoilor dumneavoastră, dar și a celor care vă vor însoți pe drum. Prin urmare, chiar dacă în flota auto a firmei respective există și astfel de autoturisme care ”fură” toate privirile, dacă nu se potrivesc cu realitatea dumneavoastră, mai bine renunțați la ele. Da, ați atrage privirile cu o decapotabilă, dar ce te faci cu cei mici aflați pe bancheta din spate? Acum ați înțeles exact ceea ce am vrut să subliniem. De aceea, am decis să vă prezentăm, pe scurt, câteva recomandări în acest sens.

Prețul. Contează sau nu?

Am fi de-a dreptul ipocriți și să nu recunoaștem că partea financiară este una destul de importantă atunci când vine vorba despre închirierea unei mașini. Nu întotdeauna ce este mai scump este și mai bun, la fel cum un preț scăzut poate masca niște costuri suplimentare ridicate, sau servicii de slabă calitate. Prin urmare, fiți cu capul pe umeri și puneți multe întrebări despre prețul corect al contractului de închiriere, care sunt taxele care trebuie plătite și dacă mai este ceva ce ar trebui să cunoașteți din timp. Nu vă lăsați cucerit de faptul că ați găsit pe site un preț bun, și interesați-vă despre tot ce v-am amintit! Ulterior, ați putea ajunge, de fapt, la costuri mult mai mari!

Verificați ofertele de închiriere

Fiecare companie de închiriei auto are anumite oferte, pe care este indicat să le verificați cu atenție. Sunt multe detalii de care să se țină cont, cum ar fi scaunele auto, GPS-ul, anvelopele mașinii, asigurarea de bază, politica privind combustibilul și multe altele. Toate trebuie să fie bine verificate și, în caz că există unele nelămuriri, acestea trebuie clarificate din timp. De asemenea, citiți cu atenție tot contractul, inclusiv termenii și condițiile, tot pentru a putea evita unele incidente neplăcute care se pot ivi pe parcurs.

Rezervați din timp

Cu riscul de a ne repeta, reluăm recomandarea de a face rezervarea din timp. Perioada sezonului estival este una foarte aglomerată pentru firmele de rezervări auto, așa că puteți avea surpriza mai puțin plăcută să nu găsiți mașina dorită, sau poate că în intervalul de timp ales de dumneavoastră să nu existe nicio variantă de autoturism care să vă mulțumească. De ce să vă complicați inutil și să ratați încă de la început un concediu de neuitat pe care l-ați plănuit pe meleagurile natale?

Animalul de companie

Sunteți mândrul posesor al unui animal de companie, iar acesta vă va însoți pe perioada concediului? Discutați și acest aspect cu personalul firmei de închierieri auto, pentru a vedea care este politica lor în acest caz, dacă trebuie să mai achitați ceva și pentru el sau orice altceva. Nu încercați să fentați sistemul și să îl ascundeți, pentru că nu rezolvați nimic, ci dimpotrivă!

Nu uitați să profitați din plin de aceste zile petrecute în țară, să vă relaxați și să plecați înapoi cu o mulțime de amintiri frumoase!