ISO 27001 reprezinta managementul sigur al informatiilor

Criteriile de clasificare a informatiilor sunt diverse. Exista informatii care pot fi afisate in mod transparent pe site si informatii care trebuie sa ramana confidentiale, informatii de interes individual si colectiv, informatii care pot salva omenirea si informatii care pot produce adevarate dezastre, tocmai de aceea acestea trebuie sa fie gestionate cu maxima pricepere si eficienta.

S-au petrecut multe incidente generate de utilizarea improprie a informatiilor, de aceea a aparut ISO 27001 instrumentul care stabileste la nivel mondial standardele securitatii informatiei in firme, institutii si companii.

Oamenii au dreptul sa fie informati despre anumite produse, servicii, riscuri, dar informatiile referitoare la adresa lor, la datele de contact, la datele bancare nu trebuie sa devina publice, chiar daca ei le-au completat in anumite formulare necesare obtinerii unor drepturi, bunuri sau servicii.

In Romania astfel de certificari sunt emise de 11 ani, in mod neintrerupt, cu maxima promptitudine de catre o firma de incredere, care a reusit sa stranga in palmares peste 2531 de clienti multumiti de ceea ce au primit.

Experienta acumulata in cei 11 ani de activitate s-a concretizat in diversificarea permanenta a certificarilor si in imbunatatirea asistentei asigurate solicitantilor in timpul procesului certificarii.

Au fost eliberate 3412 certificari si specialistii au lucrat pentru succesul unor posturi de televiziune, edituri de prestigiu, restaurante si hoteluri de lux, firme transport persoane, magazine si producatori de lenjerie.

Portofoliul clientilor poate fi analizat atent de catre orice agent economic care doreste certificari, fiind o informatie publica.

Evident ca li s-a cerut acordul inainte de a fi trecuti in lista.

Informatiile de pe site-ul firmei sunt de interes general si bine structurate, fapt care demonstreaza ca este furnizorul potrivit al certificarii iso 27 001, mai ales ca  solicitarea si obtinerea certificarilor nu implica mari eforturi.

Cand in sistemul informational ai unei companii sau firme nu exista nicio bresa, beneficiile sunt urmatoarele:

-oamenii vin cu incredere sa cumpere, sa colaboreze, sa semneze parteneriate cu acel agent economic;

-planurile de extindere a unitatii respective nu vor fi aflate de catre concurenta si nu pot fi zadarnicite. Este posibil ca agentul economic X sa doreasca sa cumpere un anumit imobil la un pret excelent pentru mutarea sediului social. In cazul in care informatia se scurge catre firma Y care are aceleasi interese, planul de extindere poate fi zadarnicit.

-dosarele sunt complete si admise pentru participarea la licitatiile publice, iar castigarea acestora inseamna un contract ferm pe termen lung si asigurarea frontului de lucru pentru salariati.

Obtinerea certificarii iso care garanteaza un management al securitatii informatiei de calitate se realizeaza usor si nu este mare consumatoare de timp.

Mai intai, solicitantului i se pun la dispozitie informatiile de care are nevoie referitoare la: standardele certificarii solicitate, datele de contact ale profesionistilor care se ocupa de demararea si finalizarea procesului certificarii si la etapele care sunt parcurse de la solicitare pana la obtinere.

Orice tip de certificare care pana la jumatatea lunii martie este la jumatate de pret se poate solicita pe una dintre urmatoarele cai:

  1. Sunand la numarul de telefon afisat pe site. Telefonic se stabilesc toate detaliile colaborarii si la nevoie se ofera si consultanta gratuita.
  2. Completand formularul electronic de pe site. Pagina este securizata, prin urmare datele furnizate de solicitant raman confidentiale. In general, profesionistii firmei raspund la e-mailuri si la aceste formulare care sunt directionate tot catre adrese de e-mail in cateva minute sau in cateva ore, dupa solicitarile pe care le au.
  3. Scriind un e-mail si trimitandu-l la adresa de pe site.

Au loc discutii intre reprezentantul solicitantului si reprezentantul specialistilor si se comunica atat documentele necesare pentru obtinerea certificarii, cat si a transformarilor necesare, ca standardele internationale corespunzatoare certificarii sa fie atinse.

De la solicitare si pana la obtinerea certificarii nu mai este cale lunga, fiindca actele sunt puse la dispozitia emitatorilor rapid, iar modificarile conform standardelor se realizeaza in timpul certificarii.

Fiecare certificare este importanta. Cea care prezinta standardele calitatii produselor si managementului de calitate va garanta o imbunatatire a bunurilor si serviciilor oferite de agentii economici, progres realizat fara ca salariatii sa fie suprasolicitati.

Certificarea care stopeaza poluarea responsabilizeaza agentii economici fata de resursele epuizabile ale planetei si fata de calitatea aerului, a apei, a solului si a subsolului. Tancurile petroliere care deverseaza in mare substante ucigatoare distrug mediul acvatic si  pentru un timp fac imposibila alimentarea marilor orase cu apa din sursa poluata.

Gramezi de steril stau adesea sub cerul liber cauzand infertilitatea pamantului respectiv. Din ele, in subsol se infiltreaza substante nocive care compromit panza freatica.

Daca ar fi existat mai multa responsabilitate, agentii economici ar fi cautat din timp solutii menite sa combata poluarea.

Certificarea iso 45001 reda lumii intregi o planeta sigura si curata.

Antreprenorii au nevoie de semenii lor si trebuie sa dovedeasca maxima grija fata de confortul si securitatea acestora.

Planeta tuturor se impune sa fie protejata prin filtre de aer, prin spatii sigure de colectare a deseurilor toxice, prin plantarea de copaci in locul celor care se usuca sau sunt taiati. Planeta pange de nepasarea oamenilor care nu au ca prioritate decat propriile lor castiguri realizate cu orice pret si in sprijinul ei vin aceste certificari care obliga agentii economici sa fie mult mai atenti cu tot ceea ce ii inconjoara.

Mai sunt doua saptamani in care certificarile iso sunt la jumatate de pret si antreprenorii ar trebui sa profite de dragul frumusetilor naturii care rad in soare si al oamenilor pentru care isi desfasoara activitatea.