flori de balcon surfinia

Florile de balcon surfinia

Surfinia este o planta de balcon extrem de populara datorita cascadelor sale impresionante de flori si a aspectului sau bogat. Aceasta planta face parte din genul Petunia si este renumita pentru frumoasele sale flori in forma de trompeta, care pot fi gasite intr-o gama variata de culori, de la roz si violet la alb si rosu aprins. Surfinia este o alegere ideala pentru decorarea balconelor, teraselor si gradinilor suspendate, adaugand un aspect bogat si vibrant pe tot parcursul sezonului cald.

Una dintre caracteristicile distincte ale surfiniei este abilitatea sa de a forma perdele frumoase de flori care se revarsa in jos din cosuri sau ghivece suspendate. Aceasta casca densa de flori atrage privirile si adauga un farmec aparte spatiului exterior. Pentru a avea grija corespunzator de surfinia, este important sa oferiti un loc luminos si bine luminat, preferabil cu cel putin 6-8 ore de soare direct pe zi. Solul ar trebui sa fie bine drenat si sa permita scurgerea excesului de apa. Udarea trebuie efectuata regulat, mentinand solul usor umed, dar evitand udarea excesiva care ar putea duce la putrezirea radacinilor.

Alegeti corect ghiveciul, solul si drenajul acestuia

Pentru surfinia, alegeti un ghiveci suspendat sau un cos de flori care sa permita tufisurilor sa cada in mod natural si sa se dezvolte in casca. Aceste flori de balcon au nevoie de spatiu pentru a creste. Utilizati un amestec de sol bogat in substante organice si cu un bun drenaj. Surfinia prefera un sol usor acide si bine drenat pentru a evita aparitia putregaiului radacinilor.

Lumina este importanta pentru plantele de surfinia

Surfinia iubeste soarele si va inflori cel mai bine intr-un loc cu cel putin 6-8 ore de soare direct pe zi. Asigurati-va ca balconul dvs. primeste suficienta lumina solara.

Udati corespunzator planta si folositi ingrasaminte

Udarea regulata este importanta, dar asigurati-va ca nu supraudati planta. Asteptati ca suprafata solului sa se usuce usor intre udari. In zilele calde de vara, poate fi necesar sa udati mai des.

Hraniti surfinia cu un ingrasamant lichid echilibrat sau special pentru flori cu inflorire abundenta. Hraniti-o in fiecare saptamana sau la fiecare 2 saptamani in perioada de crestere activa (primavara si vara).

Eliminati florile vechi

Taiati surfinia in mod regulat pentru a mentine forma si a indeparta florile vechi. Acest lucru va incuraja planta sa produca mai multe flori. Doar asa veti avea flori de surfinia sanatoase care vor inflori periodic.

Protejati planta de vant, boli si daunatori

Surfinia poate fi sensibila la vantul puternic, asa ca asigurati-va ca planta este protejata de vant sau utilizati un suport pentru plante pentru a o mentine in siguranta. Supravegheati surfinia pentru daunatori precum afidele sau paduchii si actionati imediat daca observati semne de infestare. In caz de putregai radicular sau alte boli, taiati partile afectate ale plantei.

Pregatiti planta pentru iarna

Daca locuiti intr-o zona cu ierni reci, puteti sa mutati surfinia in interior sau sa o acoperiti pentru a o proteja de temperaturile reci.

Cu ingrijirea adecvata, surfinia va va oferi o explozie de culori pe balconul dvs. de-a lungul sezonului cald si va va bucura cu florile sale decorative in casca. Este o alegere populara pentru decorarea balconelor si a teraselor, deoarece poate rezista bine in ghivece suspendate.