Domeniile in care solutiile de ambalare din plastic sunt utile

O data cu avansaril tehnologice si dezvoltarea tuturor sectoarelor industriale, a fost nevoie de solutii din ce in ce mai avansate pentru ca sarcinile de lucru sa poata fi desfasurate mai usor, mai rapid, mai sigur si mai eficient. Printre acestea, in ceea ce priveste ambalarea, depozitare si transportul, s-au facut diverse schimbari si imbunatatiri, o data cu aparitia de noi mijloace prin care aceste procese sa fie executate. Si, in numeroase domenii, s-a putut observa ca plasticul poate inlocui cu succes alte materiale in realizarea de recipiente si spatii de depozitare, de la cutii si caserole pana la containere si paleti.

In acest sens, din ce in ce mai multi producatori de solutii din plastic au inceput sa caute noi modalitati prin care sa ofere produse mai bune calitativ si mai eficiente. Printre acestia, de fapt unul dintre liderii de piata din acest moment, se numara si SchoellerAllibert. Schoeller Allibert inventeaza, proiecteaza, dezvolta si produce solutii de ambalare din plastic returnabile de mai bine de 60 de ani. Compania este formata din cei mai importanti „jucatori” din industrie, nume precum: Schoeller, Wavin, Perstorp, Arca, Linpac, Allibert, Paxton, Stucki. In prezent acestia sunt lideri pe piata din Europea in materie de solutii de ambalare din plastic si au operatiuni si la nivel mondial.

Compania la pune la dispozitie clientilor doua posibilitati: atat aceea de achizitie a produselor lor cat si aceea de achizitie, ambele avand numeroase avantaje pentru clienti, indiferent de domeniul lor de activitate. Varianta de achizitie este potrivita pentru cei ce au nevoie de produse pe termen lung in timp ce varianta de inchiriere este perfecta pentru cei ce au nevoie de diverse solutii temporar, ca de exemplu sezonier, in sectorul agricol, pentru fructe, legume, cereale si diverse alte sarcini.

Fie ca se alege varianta achitiei sau a inchirierii de cutii plastic SchoellerAllibert, clientii au la dispozitie 3 mari avanjate, dupa cum urmeaza:

 • Pentru achizitie numim proprietatea prin care clientul va avea control total al bunurilor achizitionate, urmarirea si trasabilitatea, prin care, cu ajutorul platformei Smartlink, clientii pot urmari in permanenta locatia produselor lor, aceasta varianta fiind disponibila si pentru achizitie dar si pentru inchiriere precum si personalizarea, care se poate face direct de catre companie la cererea clientilor astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa apeleze la altcineva dupa accea si in acest timp sa cheltuie si mai multi bani si sa piarda mai mult timp.
 • Pentru inchiriere numim plata la achizitie, compania nu percepe plati in avans si in plus, investitia ramane la ei, fapt pentru care, clientii isi pot concentra capitalul pe imbunatatirea altor sectoare ale afacerii lor, urmarirea si trasabilitatea, prin care, cu ajutorul platformei Smartlink, clientii pot urmari in permanenta locatia produselor lor, aceasta varianta fiind disponibila si pentru achizitie dar si pentru inchiriere precum si reducerea amprentei de carbon prin abordarea companiei Schoeller cu emii reduse de carbon datorita unui sistem cu circuit inchis, reparatii asigurate dar si garantia unei rate de reciclare de 100%.

Companie se concentreaza pe zece industrii cheie: agricultura, industria auto, industria alimentara si de procesare a alimentelor, de re-tail, industria chimica, industria cosmetica si farmaceutica, industria bauturilor, integratorii de sisteme, productia industriala si servicii de pooling.

In toate aceste domenii precum si in altele, oferia o gama completa de solutii de ambalare din plastic returnabil, de la produsele standard la cele personalizate. Acestea sunt grupate la randul lor in zece categorii principale:

 • containere mari pliabile (FLC),
 • lazi pliabile (FSC),
 • boxpaleti rigizi din plastic,
 • navete si tavi pentru industria bauturilor,
 • containere stivuibile,
 • navete dublu stivuibile,
 • galeti certificate ONU pentru manipularea substantelor periculoase,
 • containere IBC pliabile pentru manipularea lichidelor,
 • paleti din plastic
 • carucioare pentru manipularea navetelor.

Solutiile lor de ambalare sunt modificate si adaptate pentru a putea fi utilizate atat in linii de productie cu ambalare si manevrare manuala cat si automata, la fel si in depozitare, unde cutiile de mici dimensiuni pot fi amplasate manual sau pe paleti care mai apoi sunt manevrati cu elevatoare si stivuitoare. In aceste sens, acestea sunt realizate din plastic de inalta calitate, care sa reziste la utilizari repetate si la manevrari bruste, printre altele. Se iau in calcul toate conditiile in care ar putea fi utilizat un anumit recipient si astfel, este structurat in acest sens.

Cele mai cautate sunt in domeniile agricol si cel al industriei auto, unde sunt utilizate ca si spatii de stocare pentru diverse produse, in cea auto in special pentru piese ce urmeaza a fi asamblate sau atasate la caroseria, sasiul sau interiorul unei masini iar in agricultura, pot fi utilizate atat in spatii interioare cat si exterioare, rezistente la umezeala si agentic chimici, pot fi amplasate oriunde, fara probleme. De asemenea, si spalarea si curatarea lor se face foarte usor, fiind adaptate inca din start in acest sens si pentru a putea fi reutilizate in mai multe sarcini din acelasi domeniu de activitate.

Avand si preturi accesibile, care atunci cand vine vorba despre oferte de personalizare sunt adaptate in functie de cerintele clientului, Schoeller reprezinta o alegere foarte buna pentru toti cei ce activeaza in domeniile mai sus mentionate dar si in altele in care solutiile de ambalare sunt utile si doresc sa aiba la dispozitie ceva de calitate, care sa se adapteze mereu cerintelor si nevoilor lor si sa ii ajute sa isi dezvolte in mod vizibil afacere.