Dauna sau tratament- spalarea zilnica a parului

Pentru multe persoane, spalarea parului face parte din rutina zilnica de ingrijire . Dar acest lucru nu inseamna ca parul va fi mai sanatos. Spalarea prea frecventa poate deteriora parul.

Parul nu poate fi spalat in fiecare zi fara a aparea constiinta vinovata. O scuza nu este nici faptul ca persoana foloseste un singur sampon zilnic. Cat de des trebuie spalat parul depinde in principal de tipul individual de par si de preferintele personale.

Majoritatea sampoanelor  sunt special concepute pentru spalarea zilnica a parului. Cu toate acestea, persista zvonuri conform carora spalarea parului in fiecare zi usuca – sau, dimpotriva, duce la parul gras. Prejudecatile provin dintr-un moment in care multe sampoane nu contineau agenti tensioactivi usori si formule de ingrijire. Pentru parul sanatos, spalarea zilnica cu un sampon hranitor este complet inofensiva in aceste zile, dar desigur nu trebuie exagerat. Cele mai bune produse pentru par sunt cele din marca Kemon. Aceste produse hranesc parul si il aduc intr-un stadiu sanatos si stralucitor.

Sampoanele moderne indeparteaza excesul de sebum, precum si transpiratia si murdaria cu ajutorul agentilor tensioactivi usori. Aceste substante active pentru spalare slabesc murdaria si uleiurile astfel incat sa poata fi pur si simplu clatite. In acelasi timp, lasa suficiente componente de protectie pe par.

Cu toate acestea, spalarea parului de mai multe ori pe zi sau cu apa foarte fierbinte nu este recomandata. La fel ca in cazul dusului, acest lucru poate provoca o presiune asupra mantei naturale de protectie a acidului. Acest lucru nu numai ca protejeaza pielea capului, dar se raspandeste si pe suprafata parului si impiedica uscarea ambelor.

Cu parul normal si gras, stratul protector se regenereaza in decurs de aproximativ o zi. Prin urmare, parul poate fi spalat in fiecare zi fara probleme. Cu parul uscat, pe de alta parte, pielea capului produce foarte putin sebum. Pentru a promova regenerarea stratului natural de protectie, se recomanda sampoane cu o formula de ingrijire special formulata. De asemenea, se pot folosi zilnic fara ezitare. Daca, pe de alta parte,  parul nu este spalat deloc cateva zile, acesta va incepe sa devina gras. Protectia naturala face apoi parul fin sa para necatifelat.

Proaspat spalat, parul straluceste si cade usor. Motivul este dat de surfactantii din sampoane ce dizolva particulele de murdarie mata si excesul de sebum, in timp ce polimerii de ingrijire asigura parul neted si lipsit de griji.

Pentru stralucire si suplete, nu este important doar cat de des este spalat parul, ci si cu ce produse de ingrijire. Samponul potrivit are un impact major asupra simtirii parului imediat dupa spalare si, pe termen lung, asupra sanatatii parului.

Oricine are tendinta de a avea scalpul si parul gras ar trebui sa foloseasca un sampon special cu o valoare a pH-ului neutru pentru piele. Sustine echilibrul pH-ului scalpului. In acest fel, parul ramane proaspat mai mult timp.

Parul uscat , pe de alta parte, nu primeste suficient sebum din scalp pentru a-l proteja de uscare. Prin urmare, se utilizeaza un sampon cu o formula de ingrijire hidratanta pentru spalarea zilnica a parului.