Olla

Cunoaște simbolistica florilor înainte de a le oferi

Florile sunt delicate și reflectă o afecțiune deosebită pentru cei care le primesc. Este una dintre cele mai frumoase forme de tribut care există, deoarece aduce mai multă frumusețe ochilor și vieții destinatarului. În plus, sunt o opțiune excelentă pentru cei care vor să iasă în evidență cu ceva care să facă diferența și care să transmită cele mai puternice sentimente.

De ce florile sunt o opțiune grozavă de a face cadou cuiva?

Dacă nu ați auzit niciodată de „codul turcesc”, să știți că aceasta a fost originea oferirii de flori cadou. Totul a început în Turcia, când oamenii au început să-și exprime sentimentele prin flori – care erau folosite și pentru a semna acorduri politice.

Așa s-a născut, în 1819, Langage des Fleurs, o limbă a simbolurilor florale, care a oficializat romantismul francez. Britanicilor, le-a plăcut ideea și au importat opțiunea de cadou în toată Europa, oferind semnificații diferite pentru fiecare tip de floare și direcționând intențiile din spatele fiecărui cadou.

De aceea, până astăzi avem în dar această cultură a florilor, încărcată cu atât de multe simboluri. Conform acestor convenții, îți exprimi emoțiile și transmiți un mesaj prin simplul gest de a oferi o anumită floare.

Cum alegi florile pentru un cadou?

Înainte de a cumpăra o floare, chiar dacă este doar un boboc, merită să cunoști simbolul fiecăreia pentru a nu greși la etichetă atunci când le oferi. De aceea, enumerăm mai jos principalele specii de flori pe care le puteți oferi cadou și semnificația lor.

Trandafirii

Sunt cele mai folosite flori pentru cadouri, foarte căutate la ocazii speciale, precum Ziua Îndrăgostiților. Chiar dacă sunt asociați de cele mai multe ori cu dragostea, trandafirii pot avea mai multe semnificații în funcție de culoarea lor. Cel roșu reprezintă într-adevăr iubirea, cei albi reprezintă inocența, cei galbeni prietenia iar cei roz admirația.

Orhideea

Frumusețea izbitoare a orhideelor le face, de asemenea, potrivite pentru ocazii speciale. Foarte apreciate de Ziua Mamei, de exemplu, sunt obișnuite să facă o impresie puternică și să decoreze locurile cu rafinament. În plus, varietatea mare de specii le face o alegere sigură pentru cadouri, reducând șansele că persoana să primească două flori la fel.

Crinii

Această floare reprezintă noblețea. Aspectul său delicat va atrage cu siguranță atenția destinatarului. Cu aceste caracteristici, crinii sunt grozavi de oferit ca flori la mulți ani unei persoane speciale. Pentru un buchet și mai fermecător, combină crinii cu florile sălbatice.

Garoafele

Această floare este direct asociată cu universul masculin, ceea ce o face o opțiune bună de cadou pentru bărbați. Garoafele sunt adesea prezente în fracul mirelui, datorită aspectului lor cu linii drepte și ușor rustice. În tonul roșu, sunt florile ideale pentru a arăta admirația.

Floarea soarelui

O floare veselă, care transmite lumina soarelui oriunde merge! Aspectul său exotic, atrage tot mai mulți oameni, făcând din ea o opțiune excelentă pentru a mulțumi mai multor oameni importanți din viața ta și, de asemenea, pentru a le dori sănătate și fericire. În plus, floarea soarelui este o floare ușor de îngrijit: doar lăsați ghiveciul aproape de soare și mențineți solul umed.