aer conditionat

Cum sa scapi de mirosul neplacut emanat de aparatul de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat este indispensabil in sezonul cald. Cu toate acestea dupa o perioada de functionare, daca nu este bine intretinut sau daca pur si simplu este un aparat mai vechi, poate emana un miros neplacut. Mai jos gasesti principalele cauze si ce se poate face pentru a remedia acest discomfort.

De ce apare mirosul neplacut in aparatul de aer conditionat ?

Principalele cauze care conduc la un miros neplacut sunt murdaria si praful care se acumuleaza in unitatea interioara. Sub carcasa unitatii interioare se gasesc filtrele de aer, ventilatorul, compresorul etc. Pe toate acestea se depun staturi de praf si de murdarie mai ales daca aparatul functioneaza in fiecare zi.  In cazul unitatii interioare se poate acumula si umiditate in interiorul aparatului. Umiditatea este un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

O alta cauza poate fi reziduul care se strange pe furtunul dintre cele doua unitati. Nu este o componenta foarte accesibila pentru a fi curatata. Astfel, daca nu a fost montata corespunzator si nu este in pozitie oblica pentru a facilita scurgerea aerului condensat, poate emana un miros neplacut.

Nu in ultimul rand, mirosul neplacut poate fi cauzat de aerul care este filtrat de afara inspre interior. Daca in apropiere exista o sursa de poluare sau o sursa de miros neplacut, se va resimti si in interior.

Cum scapam de umiditatea din interioarul aparatului ?

Umiditatea poate fi cauzata de montarea incorecta a aparatului de aer conditionat Daikin in cazul in care scurgerea nu este inclinata pentru a permite apei condensate din procesul de racire a aerului, sa fie eliminata. Pentru astfel de cazuri este  de ajutor sa curatati mai atent componentele unitatii interioare, sa le dezinfectati perioadic.

Cele mai bune solutii de curatare sunt cele specializate dar nici cele pregatite in casa nu sunt o idee rea. Puteti combina apa, bicarbonat de sodiu si otet si obtineti o compozitie care dezinfecteaza. Utilizati un recipient cu pulverizator in capat si curatati filtrele, ventilatorul si carcasa.

Iar in momentul in care aparatul nu mai este folosit sa va asigurati ca este uscat la interior. Pentru acest lucru puteti porni ventilatorul cateva ore pe zi cand stiti ca urmeaza sa nu mai folositi sistemul de climatizare pentru o perioada mai lunga de timp.

Aparatul ventileaza mirosul neplacut de la scurgerea locuintei

Daca aparatul este plasat undeva in apropiere de scurgerea principala a casei sau este conectata la aceasta, mirosul si aerul va fi preluat si ventilat in casa. Fiind o problema externa, la scurgerea locuintei se poate pozitiona un sifon. Daca scurgerea unitatii interioare este conectata la scurgerea casei, montarea unei pompe de apa in scurgerea unitatii din interior va fi de folos. Pompa de apa este prevazuta cu supape care sa impiedice apa statuta, care emana miros neplacut, sa intre in contact cu unitatea interioara.