OKFlora

Cum alegi buchetul de mireasă ținând cont de forma și culoarea acestuia?

Buchetele de mireasa sunt un decor si completează perfect rochiile de mireasă alese. Trebuie să alegi culoarea florilor, tipul lor și forma buchetului. Buchetul de mireasă ar trebui să se potrivească cu culoarea tenului, părul miresei, rochia și bijuteriile de mireasă.

Cele mai frecvent comandate flori sunt trandafirii (din ce în ce mai puțin aleși), orhideele, daliile, crinii și crinii. În completarea buchetului pot fi gypsophila, mazăre ornamentală, frunze de iederă și ierburi proaspete, precum mentă, cimbru și salvie. Panglicile de satin, perlele, cristalele decorative și penele vor adăuga eleganță și rafinament florilor.

O adăugare originală la un buchet de nuntă pot fi pandantivele mici, de exemplu inimile din sare, decorate cu vopsea acrilică colorată și aurie sau lac lucios.

Dacă intenționezi să decorezi o sală și o biserică cu o mulțime de plante vii, merită să acorzi atenție faptului că florile care fac parte din decor se armonizează cu buchetul de nuntă. Dar, cu toate aceste detalii pentru organizarea petrecerii de nuntă și alegerea buchetului de mireasă, te poate ajuta cu succes florăria online cu livrare în București și orice oraș al țării.

Buchet de nuntă și silueta miresei

Atunci când alegi un buchet de nuntă, acordă atenție înălțimii și figurii miresei. Buchetele rotunde sunt potrivite pentru mirese mici și subțiri. Buchetele cu flori agățate, tulpini și ierburi în formă de triunghi sunt potrivite pentru doamnele cu forme mai abundente. Femeile slabe și înalte ar trebui să aleagă buchete mici. Florile nu ar trebui să ascundă întreaga rochie.

Culorile buchetului de mireasă

Culorile tradiționale ale buchetelor de nuntă sunt albul și ecru. Tendințele moderne în culoarea florilor de nuntă se îndreaptă din ce în ce mai mult spre culori mai puternice și puternice: roșii, portocale, albastru și roz.

Dacă pe rochie și pe bijuteriile de nuntă există un motiv colorat, ar fi bine să-l repeți și în buchet. Florile albe nu trebuie asortate cu o rochie ecru, deoarece țesătura poate da impresia că este cenușie și murdară.

Un buchet tradițional sau un buchet special de mireasă

Florile pot fi așezate pe un suport special pentru aranjarea florilor – un burete floristic înmuiat în apă, de preferință cu substanțe nutritive pentru flori tăiate. Acesta facilitează crearea unei bile de flori și prelungește semnificativ viața plantelor. După crearea buchetului, florăria maschează suportul microfonului cu o panglică. Este foarte important ca niciun burete floristic să nu treacă de sub flori.

Poți alege și un buchet tradițional în care florile să fie legate într-un buchet cu o panglică. Acest mod de prezentare a florilor pare a fi mai natural, dar cu siguranță mai puțin durabil, deoarece florile se ofilesc mai repede, mai ales în zilele calde și când buchetul miresei este ținut în mâini pentru o lungă perioadă de timp.

Când să comanzi florile?

Merită să iei legătura cu florăria online pentru buchetul miresei cu câteva săptămâni înainte de data nunții, iar florile ar trebui comandate cu cel puțin două săptămâni înainte de nuntă. Cel mai bine este să faci o fotografie a rochiei, să trimiți o mostră din materialul din care este confecționată și elemente decorative precum perle, nasturi, dantele. Florăria te va ajuta apoi să alegi un buchet potrivit pentru tine și rochia aleasă.