Culorile trandafirilor și semnificațiile lor

Un trandafir este un trandafir este un trandafir, nu? Adică, dacă nu trimiteți trandafirul de culoare greșită persoanei greșite. Pentru cumpărătorul nebănuit, toți trandafirii par frumoși și miros dulce. Dar fiecare trandafir de culoare are o semnificație specifică care transmite un mesaj destinatarului florilor. Învață cum să spui totul, de la „Te iubesc profund” la „suntem prieteni adevărați”, toate cu un simplu buchet de trandafiri.

Trandafiri rosii

Trandafirul roșu este simbolul clasic al iubirii romantice. Chiar și poeții îi recunosc atemporalitatea, cum ar fi poemul lui Robert Burns „Dragostea mea este ca un trandafir roșu și roșu”. Trandafirul roșu simbolizează, de asemenea, frumusețea și perfecțiunea. Dacă vrei să-i spui cuiva ta special „te iubesc, ești perfect”, dă-i un buchet luxuriant de trandafiri roșii.

Trandafiri Albi

Albul este în mod tradițional o culoare a purității și a inocenței. Trandafirii albi pot fi trimiși pentru a indica dragostea platonică sau pot fi amestecați cu trandafiri roșii pentru a indica dragostea romantică și prietenoasă. Deoarece trandafirii albi poartă semnificația purității, ei sunt adesea o floare preferată pentru nunți. Trandafirii albi pot purta, de asemenea, semnificația amintirii și, prin urmare, sunt un buchet de flori potrivit pentru a trimite cuiva care doliu pierderea unei persoane dragi.

Trandafiri Galbeni

Trandafirul galben, la fel ca soarele pe care îl imită, reprezintă bucurie, căldură și prietenie adevărată. Trandafirii galbeni pot fi trimiși și în semn de simpatie. Este interesant de observat că trandafirii galbeni simbolizau de fapt gelozia în epoca victoriană; sensul s-a schimbat cu siguranță de-a lungul secolelor. Dacă vrei să-i spui celui mai bun prieten că îți aduc bucurie și că ești acolo cu ei în spirit, trimite un buchet strălucitor de trandafiri galbeni.

Trandafiri roz

Cu un buchet de trandafiri roz îți poți arăta adevărata admirație și apreciere pentru cineva. Trandafirii roz simbolizează grația, eleganța și dulceața. Trandafirul roz este de fapt unul dintre cele mai vechi soiuri, iar majoritatea trandafirilor sălbatici sunt și roz. Dacă vrei să spui „mulțumesc” cuiva special, trimite un buchet dulce și delicat de trandafiri roz.

Trandafiri portocalii

Un trandafir portocaliu este simbolul pasiunii, dorinței și energiei. În această categorie de culori sunt incluși și trandafirii de culoare coral. Un buchet de trandafiri portocalii este un cadou izbitor din punct de vedere vizual și îi spune destinatarului că sentimentele tale pentru ei sunt foarte puternice. Atunci când este amestecat cu trandafiri roșii, poți trimite un buchet puternic pe care scrie „Te iubesc cu pasiune și te doresc mai presus de toți ceilalți”. Ce femeie (sau bărbat) ar putea rezista?

Trandafiri de lavandă

Te-ai uitat vreodată într-o cameră aglomerată doar pentru a vedea o singură persoană, care devine dintr-o dată întreaga ta lume? Dacă crezi în dragoste la prima vedere, atunci trandafirul de lavandă este pentru tine. Lavanda simbolizează feeria și fantezia și este alegerea perfectă pe care să o trimiți cuiva pentru a-i anunța „M-am îndrăgostit de tine în momentul în care te-am văzut”.