Conventii comerciale Iasi, bazele colaborarii fructuoase

Intre agentii economici exista contracte comerciale care trebuie respectate, fiindca activitatea acestora depinde de indeplinirea sarcinilor prevazute clar in contract.

De pilda, o fabrica de conserve legume-fructe are nevoie de anumite cantitati de materii prime de la producatori ca sa realizeze bunatatile din borcane care se vand in tara si peste hotare. La randul ei, fabrica are si ea contracte de livrare cu magazine, supermarketuri si restaurante.

Nerespectarea conventiillor comerciale de catre unul dintre parteneri duce la un adevarat lant al slabiciunilor. Problema este ca sunt contracte care prevad penalizari drastice in cazul nerespectarii datelor de livrare. Sunt insa si cazuri in care datele nu pot fi respectate din motive independente de vointa semnatarului contractului. Legumele din camp deschis pot fi distruse de grindina. Pana mai ieri erau parguite, radeau in soare fericite, iar cand sa fie duse in fabrici si la piata au fost compromise de bucatile mari de gheata care au cazut cu putere asupra lor de la mare inaltime.

La semnarea contractului, neprevazutul nu este luat in calcul. Astfel de probleme pot aparea si intre liber profesionisti si solicitantii de servicii.

Exista salariati sau liber profesionisti care lucreaza de acasa contra cronometru, fiindca exista mereu termene limita.

Traducatorul are contract cu editura pana cand trebuie sa predea manuscrisul corectat, cu toate acestea se pot produce urmatoarele situatii care sa intarzie finalizarea lucrarii:

-se poate imbolnavi grav si pentru o anumita perioada nu poate lucra;

-i se poate strica laptopul si tot ce a fost salvat in dispozitivul respectiv se pierde;

-pot aparea disfunctii la retelele de electricitate si internet.

Exista parteneri de afaceri care inteleg aceste situatii, dar si colaboratori care merg direct in tribunal din dorinta de a se razbuna pe cel care nu a putut sa isi indeplineasca sarcinile prevazute in contract.

In orice domenii de activitate se pot intampla astfel de lucruri. La fermele de lapte se imbolnavesc 10 oi sau vaci si automat, productia de lapte scade.

Exemplele pot continua, dar producatorii si comerciantii din Iasi trebuie sa stie ca de conventii comerciale Iasi se ocupa cu maxima pricepere doamna avocat Smaranda Colta, care si-a deschis cabinetul din anul 2008 si are un doctorat in Drept, obtinand calificativul  „Magna cum laude” ca urmare a continutului valoros si original al tezei de doctorat.

Domeniile de activitate ale doamnei avocat sunt multiple. La cererea clientilor radiaza firmele care nu aduc nici un venit, ofera consultanta juridica verbala sau un raport scris despre problema discutata, ofera asistenta juridica in cazul negocierilor si reprezentare juridica in instante.

Este bine ca  iesenii sa apeleze la doamna avocat pentru redactarea contractelor comerciale, deoarece in acest mod nu vor aparea litigii intre partile contractuale. Un avocat cu experienta este destul de inspirat sa ia in calcul si eventualele situatii imprevizibile pe care sa le precizeze in contract.

Deosebit de important in afaceri este si dreptul de respectare a proprietatii intelectuale, fie ca este vorba de o inventie, o carte, un site, un blog sau texte dintr-o publicatie. Nimeni nu are dreptul sa isi insuseasca ideile altora.

De asemenea, casa de avocatura prezentata mai sus intervine si in cazul rezolvarii unor probleme de mediu. Este posibil ca unui agent economic important sa nu ii pese ca polueaza aerul si apa din zona in care isi desfasoara activitatea si ca localnicii s-au imbolnavit fiindca el nu investeste in filtre de aer si sisteme menite sa diminueze poluarea. Cercetarile recente au descoperit cat rau fac organismului viu particulele de microplatic, rezultate in urma arderii pet-urilor, a butoaielor sparte din plastic, a laditelor si tacamurilor din plastic.

Dupa cum specialistii casei de avocatura realizeaza radierea firmelor ineficiente, ei pot  si sa redacteze documentele necesare in vederea obtinerii unei autorizatii de functionare sau a unei licente.

In centrul activitatii cabinetului de avocatura prezentat se afla interesul clientului si drepturile omului pentru care doamna Colta ofera reprezentare juridica in instante gratuit.

Probabil ca alti avocati nu ar accepta sa stea de vorba cu oameni devaforizati, marginalizati, fara posibilitati financiare, dar casa de avocatura infiintata in anul 2008 s-a implicat alaturi de astfel de persoane pana ce acestea si-au recapatat drepturile.

Se lucreaza gratuit pentru cauzele nobile si pentru oamenii lipsiti de sansa si de posibilitati si se practiva tarife oneste pentru ceilalti. Preturile variaza mereu in functie de complexitatea cazului si pot fi: sume fixe, sume stabilite pe ora si onorarii de succes. Ca om al legii, doamna avocat mentioneaza in contractul pe care il face cu clientul tipul de onorariu perceput.

Multe informatii utile pot fi gasite pe site-ul cabinetului de avocatura, sfaturile care ajuta la gasirea unui avocat foarte bun, fiind de folos tuturor.

Mai intai se insista asupra comparatiei mai multor surse de informatie referitoare la performantele si conduita acelui avocat, apoi se dau sfaturi privind observatiile de la prima intalnire sau de la primul contact online.

Este dubios si de evitat avocatul care promite succesul de la prima intalnire, fiindca nu este moral sa procedeze in acest mod.

In plus, avocatul si cel pe care il reprezinta fac o echipa, cand se respecta reciproc, au incredere unul in celalalt si empatizeaza reciproc unul cu altul.

Avocatul descris mai sus, care apara oamenii fara posibilitati si marginalizati gratuit, este disponibil, iar acest lucru se poate vedea din multitudinea posibilitatilor de contact. La categoria Noutati, vizitatorul site-ului gaseste informatii care ii sunt de folos in activitatea sa cotidiana. Una dintre acestea se refera la incalcarea grava a Codului Muncii prin obligarea angajatului sa scrie acea „demisie in alb” care ii ingradeste drepturile.