Cele mai importante motive pentru care magazinul tau nu vinde

De ce nu vand?”. Daca aceasta este intrebarea care nu te lasa sa dormi noaptea atunci te afli in locul potrivit. Vom raspunde pentru tine cat mai sincer la aceasta intrebare, astfel incat sa poti deduce singur motivele pentru care nu se intampla acest lucru.

Mai ales pentru ca stim cat de greu poate sa fie procesul de creare magazin online, sau poate ti-ai investit toate economiile si ai platit un profesionist sa ti-l realizeze sau, poate ai cateva notiuni despre acest domeniu si ai pierdut foarte mult timp pentru a avea propriul tau magazin. Indiferent de motiv, este neplacut sa vezi cum trece timpul si doar se aduna datorii in loc sa functioneze totul si sa iti aduca profitul mult visat.

Ce iti trebuie pentru a putea vinde online?

Nu conteaza cat de bun este lead-ul care a intrat in contact cu tine prin intermediul magazinului tau online, mai mult conteaza cat de bun esti sa vinzi ceea ce ai. Ca antreprenor, abilitatile de vanzari sunt cruciale intrucat mereu ai de-a face cu ofertele si fidelizarile competitorilor, nehotararea clientilor, si multe altele.

Chiar daca ai apelat la o agentie care ofera servicii de optimizare site , rezultatele generate apar de abia in momentul in care clientii au inceput sa contacteze magazinul tau. Asadar, este important sa stii cum sa vinzi. Oamenii mereu vor intreba lucruri despre produsele tale si se vor gandi si razgandi in permanenta. Dar aici intra in calcul abilitatile tale de vanzator si trebuie sa dai dovada ca stii ce vinzi. Chiar daca nu ai produsele pe care ar dori sa le cumpere nu le inchide telefonul in nas si nu le ignora mesajele. Ofera solutii alternative si multumeste-le cel putin pentru mesajul lor daca solutia ta nu este acceptata. Politetea poate rezolva multe lucruri iar clientii vor retine comportamentul tau.

Pe langa abilitatile tale de comunicare si de vanzari mai sunt o serie de alte lucruri care, daca nu le acorzi atentia cuvenita pot sa transforme intr-un dezastru intreg procesul de creare magazin online.

Trei lucruri care pot influenteze foarte mult afacerea ta online

In primul rand, nu trebuie sa reinventezi roata sau sa inveti un domeniu cu totul nou. Din fericire tehnologia din ziua de azi permite ca magazinele online sa fie deschise si pe platforme. Dar, chiar si asa, este nevoie sa ai cunostinte in ceea ce priveste operarea internetului. In caz contrar poate deveni destul de greu sa gestionezi pe cont propriu magazinul, chiar si daca este deschis pe o platforma.

Daca ti-ai propus sa deschizi un magazin online doar pentru ca ai vazut prin aceasta o oportunitate de a castiga bani multi rapid atunci trebuie sa te dezamagim. Exista multe retete de succes si povesti ale unor oameni care au devenit peste noapte niste antreprenori de succes. Pentru creare magazin online ai nevoie sa te documentezisa apelezi la o firma  de webdesign ,  sa faci demersurile necesare, sa cresti afacerea, sa creezi strategii, astfel incat cresterea sa ajunga la nivelul dorit si sa iti genereze profit in fiecare luna.

Oricine spune ca este usor sa creezi un magazin online si ca obtii profit spontan cu siguranta nu este sincer. Exact ca si in cazul unei afaceri fizice in spate se afla multa munca, ore si nopti pierdute. Si, nimeni nu iti poate oferi garantia de la bun inceput ca totul o sa functioneze. Antreprenoriatul online este la fel de real precum cel fizic, conteaza fiecare decizie si fiecare strategie pe care o implementezi. Invata, educa-te singur iar acolo unde nu stii, apeleaza la un profesionist. Procesul de creare magazin online nu este o joaca de copii. In realitate este mult mai complex.