Ce trebuie sa facem daca avem o defectiune a masinii pe sosea, cine ridica masina?

Apeleaza la asistenta rutiera de cate ori ai nevoie! Este vital sa stim ce sa facem daca avem o defectiune a masinii pe sosea, pentru ca nu stim niciodata cand vehiculul nostru poate esua si ne poate lasa blocati intr-un loc oarecare, pe strada. In plus, este important sa fim clari cu privire la cine va muta masina. La tractari Oradea vei gasi cele mai bune servicii de tractari auto.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci daca ai avut o defectiune a masinii pe sosea (sau orice alt vehicul) este sa ramai calm si sa te faci vizibil, pe tine si vehicul, pentru restul soferilor. Pune luminile de urgenta si, daca este pe timp de noapte, activeaza si lumina de pozitie. Toti ocupantii trebuie sa puna vesta reflectorizanta inainte de a iesi din masina, in primul rand pentru siguranta si in al doilea rand pentru ca daca nu faci acest lucru, poti lua o amenda detul de mare.

Daca vehiculul este pe mijlocul strazii

Daca vehiculul se afla in mijlocul benzii sau intr-un loc in care perturba traficul, daca este posibil, incearca sa-l tractezi (asistenta rutiera) intr-o zona in care nu deranjeaza. Semnalizezi punctul in care ai stat cu triunghiurile de securitate. Triunghiurile trebuie plasate la 50 de metri de vehicul unul in fata si unul in spate, daca drumul este cu doua sensuri si nu are doua benzi in fiecare directie sau pur si simplu unul in spate daca drumul este cu sens unirectional. Daca vizibilitatea este rea sau exista o curba, distanta ar trebui sa fie ceva mai mare.

Sunati-va asiguratorul si spuneti-i ce s-a intamplat, aproape toate asigurarile includ serviciul de asistenta. Nu uita sa oferi locatia cat mai exacta posibil. Este posibil ca atunci cand masina de tractare soseste sa poata repara defectiunea in acel moment, daca nu, se va tracta vehiculul la locul in care indici (cu conditia sa se incadre pe raza de kilometri contractati).

Cand sun la masina de remorcare, este nevoie doar de vehicul sau si de ocupanti?

Este important sa stiti ca, in mod normal, acest tip de acoperire include vehiculul si persoanele sau lucrurile care calatoresc in el, dar este intotdeauna recomandabil sa va informati cu privire la conditiile generale de asistenta rutiera si tractare pe care le include oferta dv.

Masina de remorcare va duce doar vehiculul (la atelierul sau locul indicat). In cele mai multe cazuri, exista si o asistenta pentru pasageri ce transfera ocupantii la destinatie. Daca acest lucru se intampla in afara casei, catre un hotel trebuie plasati toti ocupantii vehiculului.

Cu totii ar trebui sa efectuam intretinerea periodica a vehiculelor si sa o revizuim mai amanuntit in cazul unei calatorii lungi. Chiar si asa, ne putem trezi cu o avarie pe sosea si trebuie sa avem tot ce ne trebuie in vehicul pentru a scapa de aceste obstacole.

O asistenta rutiera ne va sprijini intotdeauna pe noi si vehiculul nostru in acest moment. Nu toate includ transferul de persoane.