Ce este vulcanizarea fierbinte a anvelopelor?

Repararea anvelopelor se poate face prin procese reci sau fierbinti. Primul tip foloseste patch-uri si substante chimice, desi il putem folosi doar pentru defecte mici. Dimpotriva, vulcanizarea la cald este o procedura prin care, folosind temperaturi ridicate, reusim sa transformam anvelopa intr-un material mai greu si mai rezistent, reparand astfel daune grave. Mergi intr-un service roti  cand ai nevoie de vulcanizare.

Trebuie sa stiti ca vulcanizatoarele supun rotile la temperaturi cuprinse intre 150 si 170 ° C, adaugand sulf si alte elemente in timp ce sunt turnate prin compresie pana cand se obtine forma dorita.

Datorita incorporarii acestor compusi, anvelopa dobandeste o mai mare fermitate si durabilitate fara a-si sacrifica elasticitatea. Daca tratam corect o anvelopa, ii vom pastra calitatea si performanta, astfel incat sa nu prezinte niciun risc pentru siguranta dvs.

De asemenea, in atelierele de experti efectuam o analiza amanuntita a fiecarei anvelope pentru a determina daca poate fi supusa vulcanizarii si pentru a garanta o recuperare totala a jantelor tratate.

Ce este vulcanizarea?

Vulcanizarea anvelopelor are ca scop transformarea cauciucului si a polimerilor legati in materiale mai rezistente, rezultatul incorporarii sulfului si a altor elemente. Datorita acestora din urma, se formeaza legaturi incrucisate intre diferitele lanturi polimerice. Ca urmare, gasim suprafete mai putin lipicioase si performante mecanice de calitate.

Vulcanizatoarele supun cauciucul la temperaturi ridicate pentru turnarea totala, o procedura care este listata ca singura solutie atunci cand avaria este severa si in afara zonei reparabile. Merita mentionat faptul ca acesta este un proces in general ireversibil.

Avantajele vulcanizarii

Principalul avantaj al proceselor de vulcanizare la cald este eficienta costurilor si rentabilitatea, deoarece permite repararea daunelor extinse care altfel ar fi inutile si prelungirea duratei sale de viata utila.

Nu uitati ca anvelopele pot fi supuse mai multor tratamente, ceea ce genereaza economii semnificative atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, in special cele dedicate transportului, unde aceste cheltuieli reprezinta o mare parte din costuri.

In plus, acest tratament ne permite sa reparam nu numai defectele grave, ci si daunele situate in zone care nu pot fi reparate prin alte metode, cum ar fi partile laterale ale anvelopelor, obtinand astfel performante la fel de bune ca cele ale materialelor noi.

In plus, repararea anvelopelor reduce deseurile auto (amintiti-va ca nu sunt reciclabile) si poluarea cauzata de productia de anvelope noi.

In concluzie, toate sunt avantaje daca alegem sa ne reparam rotile, pentru ca mai presus de toate, rotile pastreaza masina in functiune si noi ne putem bucura de o plimbare linistita si in siguranta.

In cazul in care rotile tale se dezumfla constant, prima si cea mai buna decizie de luat este aceea de a verifica jantele. Este posibil sa ai nevoie de rectificare jante aliaj astfel incat sa poti sa refolosesti jantele cat mai mult timp. Iti recomandam sa iei in calcul faptul ca jantele tale sunt cele care trec prin gropi si prin denivelari, deci chiar daca le-ai cumparat pe cele mai bune, tot exista riscul de a se deteriora la un moment dat.