mobilier mdf infoliat

Avantajele mobilierului infoliate

MDF  inseamna Medium Density Fibreboard. Placa MDF este formata din panouri subtiri realizate dintr-o combinatie de rasina, ceara si fibre de lemn. Este un material de constructie exceptional de versatil si de incredere. MDF, in comparatie cu alte  materiale pentru mobila,  cum ar fi  placajul  si  PAL-ul , este mai durabil, mai rezistent si semnificativ mai dens. De aceea placile MDF pot fi folosite in aproape orice aplicatie in care este necesar lemn masiv, iar de cand exista MDF infoliat, avantajele sunt si mai mari.

Utilizari ale MDF

  • Panourile MDF sunt dense si au multe utilizari in diverse industrii. Este un material versatil cu care se poate lucra si exista numeroase utilizari practice pentru acesta, atat in ​​aplicatii domestice, cat si comerciale. Iata doar cateva dintre utilizarile pentru MDF:
  • Dulapuri – este obisnuit sa gasiti dulapuri din MDF care au fost finisate cu textura de lemn masiv sau strat laminat si usi MDF vopsite.
  • Decorare – Panourile decorative MDF au valoare estetica dar au si proprietati fizice asemanatoare lemnului masiv, de aceea sunt potrivite pentru multe proiecte de decorare interioare.
  • Pardoseli – produselile interioare casnice sunt adesea realizate din placa MDF, iar aceasta include panouri de podea. Puteti obtine chiar si plinte din MDF. Acest produs proiectat functioneaza bine in case si birouri, si chiar in straturile de baza ale podelei, deoarece proprietatile sale acustice ajuta la minimizarea perturbatiilor produse de sunet si zgomote.
  • Mobilier – se folosesc panouri de perete MDF special masurate, care au  un strat laminat.
  • Usi si rame – in timp ce  placajul  este un material obisnuit, placa de fibre cu densitate medie este si ea utilizata pentru rame si usi.
  • Utilizari exterioare – exista niste placi speciale MDF rezistente la apa care pot fi folosite si la exteriorul cladirilor. MDF rezistent la apa rezista la cantitati mai mari de umiditate si intemperii, facandu-l perfect pentru utilizare in exterior.

 Avantajele MDF-ului

Exista numeroase beneficii ale utilizarii  MDF -ului  in proiecte, spre deosebire de utilizarea altor  materiale  cum ar fi  placajul .

MDF este neted  – datorita suprafetei sale netede, nu exista niciodata noduri sau semne pe nicio placa de MDF. Acest material ofera de asemenea, o suprafata superba pentru vopsire datorita netezimii sale. MDF furniruit este o alternativa extraordinara la lemn masiv sau PAL. MDF furniruit cu aspect stejar este o alegere deosebit de populara.

Este usor de personalizat  – multe rafturi MDF si panouri  vin intr-o gama larga de dimensiuni si stiluri. Datorita structurii sale unice, placile MDF pot fi taiate, modelate, slefuite si gaurite in numeroase moduri, fara a ceda. MDF are, de asemenea, o suprafata foarte neteda, care este perfecta pentru vopsire.

Unele placi MDF au o rezistenta mai mare la apa  – folosirea MDF-ului impermeabil in incaperi cu umiditate ridicata este destul de comuna. Exista produse speciale din MDF rezistente la umiditate, care vor fi potrivite pentru zone precum bai si bucatarii.

Este foarte rentabil  – desi nu este neaparat cel mai ieftin produs de pe piata, este corect sa spunem ca preturile MDF sunt competitive in comparatie cu alte  materiale.